Vaativan valokuvaajan älypuhelimet

Edistyksellinen älypuhelin on erinomainen lisä kunnianhimoisenkin valokuvausharrastajan kameralaukussa. Älypuhelinten kameroiden laadussa ja suorituskyvyssä on kuitenkin huomattavia eroja. Me testasimme seitsemän markkinoiden mielenkiintoisinta älypuhelinta valokuvaajan kannalta.

perjantai 19. elokuuta 2016

Taskussa aina mukana kulkeva kännykkäkamera mahdollistaa valokuvaamisen siellä, missä ikinä liikummekin, eli lähes aina ja kaikkialla.

Koskaan aiemmin emme ole olleet näin valmiita kuvaamaan silloin kun tilanne sitä vaatii, kun varsinainen valokuvauskalusto ei ole mukana. Kuvanlaatukin on jo varsin hyvää – testaamissamme kännykkäkameroissa megapikseleitä on noin 12 – paitsi Sony Xperiassa, jossa niitä on peräti 22,8. Eroa vain muutaman vuoden takaisiin malleihin, jopa digitaalikameroihin, verrattuna on melkoisesti, vaikkeivät kännykkäkamerat vieläkään yllä uusien järjestelmäkameroiden tasolle. Kuvakennon suuri kokoero näkyy sekä kännykkäkameran yksityiskohtien toistossa että kyvyssä hallita kohinaa suurilla herkkyyksillä kuvattaessa.

Testissä markkinoiden suurimmat

Testissämme oli mukana seitsemän uutta mallia Applelta, Googlelta, HTC:ltä, Huaweilta, LG:ltä, Samsungilta ja Sonylta, joissa kaikissa on laadukkaita valokuvausominaisuuksia.

Painotimme kameran ominaisuuksia ja tarkistimme valotuksen, terävyyden ja värit, mutta kiinnitimme huomiota myös puhelinten suorituskykyyn ja käyttömukavuuteen sekä hintaan.

Joillain testikameroista voi kuvata raakatiedostoja, jolla on suuri merkitys monille aktiiviharrastajille. Silloin on merkitystä myös muistikapasiteetilla, varsinkin niissä malleissa, joista puuttuu mahdollisuus laajentaa puhelimen muistia SD-kortin avulla.

Jopa testin edullisin malli menestyi yllättävän hyvin, ja voimme myös samalla todeta, että iPhone ei ole oikea valinta, jos kameran laatu on kännykän hankkimisen tärkein kriteeri – siitäkin huolimatta, että Applella on hallussaan merkittävän suuri markkinaosuus.

Lue testi kokonaisuudessaan Digikuvan numerosta 13/2016. Tilaajana voit ladata testin yllä olevan linkin kautta.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!