Kuvausmatkalle Bhutaniin Digikuvan mukana

Lokakuussa voit kokea kaikkien aikojen elämyksen lukijamatkalla, jonka määränpää on Bhutan.

© theskaman306 / Shutterstock.com

Lähde elämäsi kuvausmatkalle Bhutaniin

Yksi maailman kuvauksellisimmista maista sijaitsee Himalajan vuoristossa, Tiibetin eteläpuolella, ja tuo maa on lukijamatkamme kohteena. Ohjelma on hyvin erityis- laatuinen, ja yksi oppaista on National Geographic -valokuvaaja, joten luvassa on todellinen kuvauselämys.

tiistai 16. tammikuuta 2018 teksti Klaus Nygaard

 Vuosien varrella olemme olemme järjestäneet lukijamatkoja upeisiin kohteisiin kuten Grönlanti, Kenia ja Huippuvuoret, lokakuussa lähdemme Bhutaniin, joka on uniikki matkakohde valokuvaajalle ja kauniin luonnon ystävälle. 

Tämä Himalajan helmi on täynnä kulttuuria, historiaa sekä mahdollisuuksia fantastisiin kokemuksiin. Siellä maailman korkeimman vuoriston valkoiset vuorenhuiput kohoavat jumalaisen kauniiden maisemien ylle ja upeat luostarit näyttäytyvät vuorten rinteiltä.

> Lue lisää täältä ja tilaa matka. Digikuvan tilaajana saat alennusta matkan hinnasta.

Maisemakuvaus Tigers Nest  Bhutan
Tigers Nest

Bhutanin-matkalla kuvaamme runsaasti maisemia ja paikallista luontoa ylipäätään. Siellä on mm. Tigers Nest, yksi maan pyhimmistä temppeleistä, johon tutustumme.

© Shutterstock

Bhutan – maa täynnä historaa

Pinta-alaltaan Viroa pienemmässä Bhutanin kuningaskunnassa pidettiin ensimmäiset demokraattiset vaalit vasta noin kymmenen vuotta sitten. 

Maan asukkaat ovat nykyään suhteellisen hyvin koulutettuja sekä jossain määrin tietoisia myös länsimaisista kulttuureista. Erityisen kiinnostavaksi matkakohteeksi Bhutanin tekee sen ihmeellisen kaunis luonto, terveellä tavalla itsestään ylpeä kansa sekä perinteikäs kulttuuri.

Bhutanin talous perustuu maa- ja karjatalouteen, ja pinta-alasta on virallisen ilmoituksen mukaan metsää 60 prosenttia. Todellinen luku on yli 70 %, ja maa on hiilineutraali. Viranomaiset suojelevat ympäristöä ja säännöstelevät tämän vuoksi turistien määrää. 

Bhutanissa ei siksi näy suuria turistimassoja ja pitkiä jonoja nähtävyyksien luona. Nähtävää riittää, ja kun matkustamme ympäri maata asiantuntevine oppainemme, näemme luontoa, joka saa kamerammekin pakahtumaan innosta – sekä ihmisiä, jotka toivottavat meidät tervetulleiksi. 

> Tämän vuoden lukijamatkojemme kohteita ovat Huippuvuoret, Egypti ja Antarktis. Katso lisätietoja täältä. 

Tätä kaikkea on luvassa perillä Bhutanissa:

  • National Geographic- kuvaaja Sisse Brimberg pitää kuvaustyöpajoja ja esitelmiä.
  • Nelikopterikurssi sekä mahdollisuus kuvata Himalajaa ilmasta.

  • Paikallisten ihmisten tapaaminen yhteisen aterian merkeissä.

  • Oppaanamme Bradley Mayhew, Lonely Planetin Bhutan-oppaan kirjoittaja.

  • Mahdollisuus lainata ammattitason kuvauslaitteita Canonilta ja Nikonilta.

Digikuvan järjestämä kuvausmatka Bhutaniin
Valokuvauslaitteita

Bhutanissa saamme lainata ammattitason kuvauslaitteita Canonilta ja Nikonilta.

© s_jakkarin / Shutterstock.com

Tällä matkalla sinä saat päättää

Bhutanissa chili ei ole pelkkä mauste vaan osa kasvisruokavaliota, ja jousiammunta on yhtä suosittua kuin meillä jääkiekko. 

Pääsemme lähelle aitoa Bhutania, koska ohjelmaamme kuuluu ruokailu paikallisten ihmisten kanssa heidän kodeissaan. Bhutanin asukkailla on virallinen indeksi elämänilolle ja onnellisuudelle. Chilin syöminen on toki vapaaehtoista.

Toisin kuin niillä matkoilla, joita muut järjestävät Bhutaniin, me voimme mennä ja tulla melko vapaasti. Nähdessämme jotain mielenkiintoista voimme pysäyttää auton tai muuttaa reittiä. 

Lähdemme ottamaan elämämme kuvat maahan, jollaisessa meistä ei kukaan ole aiemmin käynyt.

Digikuvan tilaajana saat alennusta matkan hinnasta. Tässä lisää tarjouksia.

Bhutanin-matkan ohjelma:

13.10. Tapaamme Bangkokissa tervetuliaistilaisuuden ja päivällisen merkeissä. Matkaohjelmasta kertovat National Geographic -valokuvaaja Sisse Brimberg ja Digikuvan Klaus Nygaard.

14.10. Lento Bhutaniin, Paron lähellä sijaitsevaan kauniiseen laaksoon ohi maailman korkeimpiin kuuluvia Himalajan vuorenhuippujen. Ajamme pääkaupunkiin Thimphuun ja matkalla kuvaamme maisemia. 

Majoittauduttuamme hotelliin on vuorossa kiertoajelu kaupungissa, jolloin näemme maailman suurimman meditoivan Budha-patsaan, joka näkyy vuoren huipulta yli koko pääkaupungin. Illalla valokuvaaja Sisse Brimberg pitää esitelmän.

15.10. Ajamme kaupungin pohjoispuolelle Thimpun laaksoon. Matkalla kuvaamme maisemia ja riisiviljelmiä sekä pysähdymme maalaiskylässä. Teemme pienen kävelyretken kauniiseen 1200-luvun luostariin, joka toimii nykyisin buddhalaisena kouluna, ja seuraamme seremoniaa. Paluumatkalla poikkeamme paikallisilla markkinoilla.

16.10. Aamusta ajamme ylös Dochulan vuoristosolaan, josta näkyy Bhutanin korkein vuori. Näemme kaikki 108 upeaa muistomerkkiä, jotka on pystytetty kaatuneille bhutanilaissotilaille, ja sen perään käymme vanhoissa temppeleissä sekä kuninkaallisessa kasvipuutarhassa. Ruoan jälkeen menemme 1400-luvulla rakennettuun hedelmällisyystemppeliin. Illalla meille luennoi Bradley Mayhew Lonely Planetista.

17.10. Matkamme jatkuu keskiseen Bhutaniin kauniitten vuoristomaisemien halki, ja ohjelmassa on useita valokuvaustaukoja. Lounaan nautimme paikallisessa ravintolassa, ja Digikuvan Klaus Nygaard vetää nelikopterikurssin upeissa maisemissa laakson yllä. Sen jälkeen käymme kansallismuseossa.

18.10. Tigers Nest on yksi Bhutanin kohokohdista ja maan pyhimpinä pidetyistä temppeleistä, on rakennettu tarunomaisesti kallionkielekkeelle. Nautimme aterian näissä unohtumattomissa maisemissa. Illallisen jälkeen katselemme matkan aikana ottamiamme kuvia. Sisse Brimberg ja Klaus Nygaard valitsevat seurueen parhaan kuvan.

19.10. Lento Parosta Bangkokiin ja paluu takaisin kotimaahan.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!