Näin kuvaat urheilua kuin ammattilainen

Kuvaa kesän isot ja pienet urheilutapahtumat

Urheiluvalokuvaus on kiehtovaa, eikä sen aloittaminen jää kiinni ainakaan urheilutapahtumien puutteesta.

torstai 9. kesäkuuta 2016

Tämän kesän ajan media tarjoaa runsaasti kuvia jalkapallon EM-kisoista, Rion olympialaisista ja muista urheilutapahtumista.

Mutta toiminnallisten ja upeiden urheilukuvien saaminen ei ole ainoastaan ammattilaisten yksinoikeus – harrastajakin voi pystyä siihen. Et tarvitse pressikorttia etkä backstage-passia saadaksesi hyviä urheilukuvia. Niitä voi ottaa halvemmiltakin paikoilta käsin, mutta niihin tarvitaan muutamia hyviä neuvoja, ja niitä tulee tässä:

Triathlon Uinti, pyöräily ja juoksu ovat suosittuja lajeja, joten triatlonisteja, maratoonareita ja teräsmiehiä (ja -naisia) sekä myös kyseisiä lajeja yksitellen on mahdollista valokuvata suuren osan vuotta.

Kilpailujen järjestäjät kertovat verkkosivuillaan kilpailujen reitit hyvissä ajoin, joten kuvaaja voi etukäteen suunnitella itselleen sopivat kuvauspaikat.

Vinkkejä liikkuvien kohteitten kuvaamiseen:

> Näin kuvataan uintia, juoksua ja pyöräilyä > Ota onnistuneita urheilukuvia

Jalkapallon EM (tai pihapelit) Samoin kuin jalkapallossa on ainakin periaatteessa hyvinkin tiukat säännöt, on myös säännöt – tai vähintäänkin hyviä neuvoja siihen, miten otetaan hyviä, toiminnantäyteisiä jalkapallokuvia.

Nämä säännöt ja neuvot pätevät niin kansainvälisiin huippuotteluihin kuin lasten pihapeleihinkin.

> Kuvia jalkapallo-ottelusta > Viisi futiskuvausvinkkiä

Moottoriurheilu Moottoriurheilua harrastetaan Pohjoismaissa nyt runsaasti, ja tapahtumia on melko paljon, joten monilla valokuvauksen ja vauhdin ystävillä on tilaisuuksia tallentaa vauhdin hurma.

Näiden neuvojen avulla opit hallitsemaan kameraa, kun kuvaat nopeita autoja ja moottoripyöriä:

> Houkuttele esiin vauhti > Ota hienoja kuvia vauhdikkaista autoista > Maailman vauhdikkainta urheilulajia kuvaamassa

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!