Kolme vinkkiä keväthuoltoon

Kolme vinkkiä keväthuoltoon

Kalenterin mukaan olemme siirtyneet kevääseen, ja pian onkin aika varmistaa, että kamera on valmis uuteen kauteen. Annamme kolme vinkkiä, joiden avulla saadaan kuvausvälineistö kevätkuntoon.

tiistai 1. maaliskuuta 2016

Päivitä kamera Kameravalmistajat tekevät jatkuvasti uusia laiteohjelmistoja, jotka sisältävät vikojen korjauksia, erilaisia toiminnallisia parannuksia ja kokonaan uusia toimintoja. Nyt on hyvä aika tarkistaa, onko sinun kameraasi tullut uutta laiteohjelmistoversiota.

Tieto löytyy valmistajan kotisivuilta, yleensä valikosta Support, jossa on lueteltu eri kameramallit. Ohjelmisto yleensä ladataan omalle tietokoneelle ja siirretään sieltä kamerassa käytettävälle muistikortille. Valmistajan kotisivuilla on laiteohjelmiston päivitysohjeet. Muista ladata kameran akku täyteen ennen päivitystä. Tarkista samalla, onko myös objektiiveihisi tullut uutta laiteohjelmistoa.

Tarkennus kuntoon Peilijärjestelmäkameran automaattitarkennus ei aina välttämättä osu tarkasti siihen pisteeseen, johon kuvaaja tarkentaa etsinkuvan perusteella. Tarkennuksen hienosäätö löytyy kameran valikosta, ja sen avulla tarkennus voidaan tarkkuuttaa.

Kiinnitä kamera jalustaan ja tarkenna tiettyyn pisteeseen ensin suorakatselulla, jolloin kamera käyttää kontrastitarkennusta. Vaihda sitten etsinnäytölle ja tarkenna samaan pisteeseen, jolloin kamera käyttää vaiheentunnistustarkennusta. Jos tarkennus on tällä välin muuttunut, hienosäädä sitä.

Kokeile eri arvoja, kunnes tarkennus pysyy samassa pisteessä, kun vaihdat tarkennustapaa kontrasti- ja vaiheentunnistustarkennuksen välillä, ja tarkista tulos kameran näytöltä. Kun ensimmäinen objektiivi on valmis ja tarkistettu, tee sama muillekin objektiiveille.

Puhdista kuvausvälineet Ota esiin objektiivinpuhdistusliina, pehmyt objektiivinpuhdistussivellin ja puhalluspumppu (usein samassa siveltimen kanssa) sekä puhdista kamera ja objektiivi niillä. Tyhjennä kameralaukku ja puhdista se sisäpuolelta pölynimurilla, ettei sinne jää likaa, joka voisi heti uudelleen päästä kameraan.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!