Vinkkejä muistikortin käyttöön

Kymmenen vinkkiä, joiden avulla vältät muistikorttiongelmat

Näiden helppojen konstien avulla minimoit muistikorttiriskit.

tiistai 9. helmikuuta 2016

Istut tietokoneen ääreen, laitat muistikortin sisään ja odotat, että kaikki hienot lomaotokset ovat pian ruudulla. Mutta mitä, jos kuvien sijaan näetkin vain virheilmoituksen? Tai mikä vielä pahempaa, mitä jos ruutu on täysin tyhjä? Tämä on jokaisen innokkaan kuvaajan painajainen.

Kun pidät mielessä seuraavassa esitellyt hyvät tavat muistikortin käyttöön, saatat välttää kokonaan tällaiset ongelmat.

1. Käytä laadukasta muistikorttia ja muistikortinlukijaa 

Yleensä hinta on laadun tae, ja hyvä muistikortti on oiva investointi. Muistikortinlukijan kannattaa olla samanmerkkinen kuin kortti.

2. Alusta muistikortti kamerassa 

Alusta muistikortti kamerassa ennen kuvaamisen aloittamista. Kun alustamisen tekee kamerassa, voi olla varma siitä, että alustus sopii juuri kyseiseen kameraan. Tietokoneella alustaminen voi saada aikaan virheilmoituksen.

3. Sammuta virta kamerasta ennen muistikortin poistamista 

Eräs kaikkein helpoimmista tavoista välttää ongelmat on sammuttaa virta kamerasta ennen muistikortin poistamista. Jos otat kortin pois kamerasta virran ollessa vielä päällä, kamera voi olla vielä tallentamassa kuvia kortille, jolloin kuvat vahingoittuvat.

4. Poista kortti tietokoneesta oikein 

Käytitpä Macia tai PC:tä tietokoneelle on ilmoitettava aikeista poistaa muistikortti koneesta. Muutoin kortilla olevat kuvat voivat vahingoittua tai kortti saattaa jopa rikkoontua.

5. Lopeta kuvaus jo ennen kuin muistikortti on täynnä 

Kamera kertoo, kuinka monelle kuvalle kortilla on vielä tilaa, mutta tämä on vain arvio. Jos yrität ahtaa vielä yhdenkin kuvan täydelle kortille, vaarana on kortin rikkoontuminen. On parasta jättää hieman vapaata tilaa kortille ja vaihtaa suosiolla ajoissa uuteen.

6. Säilytä korttia sopivassa paikassa 

Pöly, kosteus ja staattinen sähkö voivat vahingoittaa muistikorttia. Ei kannata vain heittää korttia taskun tai laukun pohjalle vaan hankkia antistaattisesta materiaalista tehty suojus tai laukku.

7. Älä kuvaa, jos kameran akku on miltei tyhjä 

Kameran akku on melkein yhtä tärkeä kuin muistikortti. Anna akun latautua rauhassa täyteen. Jos akku loppuu juuri, kun tiedot ovat tallentumassa muistikortille, voit menettää kaikki kortin kuvat. Lataa akku heti, kun alhaisen akun latauksen merkkivalo syttyy.

8. Mieti rauhassa ennen kuin poistat kuvia 

On ärsyttävää huomata poistaneensa väärän kuvan. Kuvien poistaminen suoraan kamerasta voi aiheuttaa ongelmia muistikortin kanssa. Siirrä mieluummin ensin kaikki kuvat koneelle ja poista vasta sitten haluamasi kuvat. Muista varmuuskopioida kuvat ensin!

9. Virheilmoituksen nähdessäsi lopeta kortin käyttö 

Riippumatta siitä, minkä virheilmoituksen kamera tai tietokone näyttää, kannattaa lopettaa kortin käyttö saman tien. Etsi virheilmoitusta netistä, kysy neuvoa verkkoyhteisöiltä tai lähetä kortti myyjälle huoltoon.

10. Pidä varalla useampia muistikortteja 

Muistikorteilla on tietty elinkaari, ja jossakin vaiheessa kortti vain lakkaa toimimasta. Pidä aina yksi tai useampia kortteja varalla, ja jos kamerassa on tilaa kahdelle kortille, voit tehdä varmuuskopioinnin suoraan kamerassa. Muista aina varmuuskopiointi! Kuvat ovat ainutlaatuisia, ja niitä on miltei mahdotonta luoda jälkeenpäin uudestaan.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!