Canon lopetti PIKSELIKISAN

Normaalisti uudessa kameramallissa on aikaisempaa enemmän pikseleitä, mutta Canonin huippuluokan Gsarjan kamerassa tehdään poikkeus. Siinä tarkkuutta on las kettu 32 prosent tia, jotta kuvat saa daan hyviksi hämärässä.

torstai 27. elokuuta 2009

Canonin G-sarjan kamerat ovat olleet pitkään huippuluokan kompaktikameroita, jotka ovat tehneet joissain tapauksissa järjestelmäkameran työn. Myös monet harrastajat ovat käyttäneet Gsarjalaisia vaativiin kuviin ja siksi uuden PowerShot G11:n teknisettiedot voivat aiheuttaa pettymyksen tunteen. Uuden mallin pikselimäärä on selvästi aikaisempaa pienempi. Kun G10 teki 14,6 miljoonaa pikseliä, palaa G11 taaksepäin 10,0 miljoonalla pikselillään. Sama lukema oli sarjan kamerassa kolme vuotta sitten. Se ei merkitse kuvanlaadun laskua. Kuvakenno on jälleen uutta tyyppiä. Canon on antanut sille nimen High Sensitivity Sensor. Sen pitäisi auttaa parempiin kuviin hämärässä. Valmistajan mukaan signaali- kohinasuhde on laskenut merkittävästi. Kohinan vähentämiseksi kennon pikselien koko on kasvatettu ja siksi niitä ei mahdu kennoon niin paljon ja pikselien kokonaismäärä laskee. Suurin ISO- arvo on nyt 3200. Se on ISO 1600 G10-mallissa. Toinen muutos on näytössä. Se on yllättäen pienentynyt aavistuksen 3,0 tuumasta 2,8:aan. Ensimmäisissä Gmalleissa oli kääntyvä näyttö. Se auttoi mm. lähikuvauksessa. Canon jätti ominaisuuden pois vuonna 2006, koska ominaisuus teki kamerat suuremmaksi. Nyt ominaisuus on saatu takaisin ja kameran koko on silti lähes sama kuin G10:ssä. Vaikka näyttö on uudessa mallissa 0,2 tuumaa pienempi, on sen tarkkuus edelleen hienosti 461 000 pistettä.

Kamerassa on muutakin uutta. G11:ssa on Quick Shot -toiminto, joka tarkentaa automaattisesti niin kauan kun laukaisinta painetaan. Se on liikkuvaa kohdetta kuvattaessa tärkeä ominaisuus, joka on yleensä vain järjestelmäkameroissa. Sarjakuvauksessa toimii myös automaattinen valotus. Jos kohde menee varjoon kuvasarjaa otettaessa, valotus korjaantuu olosuhteiden mukaan. Objektiivi on samanlainen kuin ennen. Siinä on viisinkertainen optinen zoom, joka vastaa 28-140 mm.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!