Casio Exilim EX-F1

Ensikatsomalta Casion uutuuskamera näyttää tavanomaiselta, sen tarkkuus ei hätkähdytä ja hintakin on kova. Kun kameraan tutustuu tarkemmin, osoittautuu, että se on uudistuneen tekniikan virstanspylväs, joka aloittaa kuvaamisen uuden aikakauden selvemmin kuin mikään kamera aikoihin.

keskiviikko 25. kesäkuuta 2008

Heti kärkeen on sanottava, että Casion uuden Exilim EX-F1-kameran kokeilemisen jälkeen valokuvaaminen ei enää tunnu samanlaiselta kuin ennen.

Jokainen urheilua kuvannut tietää, että onnistuneen kuvan ottaminen vaatii sekä tuuria että taitoa. Usein käy niin, että tärkein hetki onkin kahden otoksen välissä tai että pallo on ehtinyt kadota kuvasta ennen kuin laukaisin rapsahtaa.

Se aika on nyt ohi. Otimme kuvia mm. golfin pelaajasta, joka heilautti mailaansa ja löi pallon matkaan. Siinä lyhyessä ajassa EX-F1 ehti ottaa yli 100 kuvaa.

Jokainen kuva oli kuuden miljoonan pikselin kokoinen ja vei noin kolme megatavua muistitilaa. Sitten piti vain valita paras kuva. Yhdessä kuvassa näkyi maila, joka oli juuri osumassa palloon. Sellaisia kuvia on lähes mahdotonta ottaa millään muulla kameralla normaalissa golfin lyöntitilanteessa.

Parhaissa kameroissa lyhin valotusaika on 1/8000 sekuntia. Casio pysäyttää liikkeen vain 1/40 000 sekunnin valotusajalla. Se on riittävän lyhyt aika näyttämään esimerkiksi puhkeavan ilmapallon repeämisen vaiheet.

Read the rest of the article in Digi Kuva 10/2008

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!