Canon EOS 5D Mark II

DIGIKUVA on testannut Canon EOS 5D Mark II:n

Pohjoismaiden ensimmäisenä lehtenä DIGIKUVA pääsi kokeilemaan uutta EOS 5D Mark II -järjestelmäkameraa. Testi on täydellisenä on DIGIKUVA nro 18:ssa.

keskiviikko 12. marraskuuta 2008

Kamera tulee myyntiin marraskuun lopulla, mutta pääsimme kokeilemaan kameran betaversiota, jonka ohjelmistoversio oli 00. Kamera oli hyvin vaikuttava, vaikka se ei ollutkaan vielä lopullinen tuotantoversio. Pääsimme tutkimaan tätä Canonin pitkään odotettua järjestelmäkameraa perusteellisesti.

Värien toisto on täyteläinen ja kaunis. Vain oikein heikossa keinovalossa valkotasapaino pitää säätää käsin. Jpeg-kuvien säädöt voi tallentaa kätevästi Picture Styleen. Tähän asetukseen voi tallentaa haluamansa värisäädöt, terävyyden ja kontrastin, joka sopii muotokuviin, maisemiin jne. Omia kuvaprofiileja voi tehdä vapaasti. Ne saadaan käyttöön yhdellä nappulan painalluksella ja valitut asetukset näkyvät näytöllä. Tämä on tärkeä säätömahdollisuus, jos haluaa saada suoraan kamerasta sopivaksi käsiteltyjä jpeg-kuvia. Nikonissa ja Sonyssä on vastaavanlainen mahdollisuus, mutta niissä säätö ei toimi yhtä hyvin käytännössä. Canonin uusi Auto ISO muistaa huolehtia sopivasta valotusajasta ja ottaa siinä huomioon objektiivin polttovälin. Aika on esim. 250 mm:n objektivilla 1/250 sekuntia tai lyhyempi. Lyhyt valotusaika varmistaa tarkat kuvat.

Erityinen Peripheral Illumination Correction korjaa automaattisesti vinjetoinnin Canon-objektiiveja käytettäessä. Kamerassa on valmiiksi 40 objektiivin tiedot ja internetistä voi ladata vielä yli 60 objektiivin profiilit. Täyden koon kameroihinkin voi tulla pölyä kennoon, mutta uudessa EOS 5D Mark II:ssa tähän asti paras Canonin tekemä pölynpoistotoiminto. Canon-järjestelmäkameroiden automaattinen tarkennus on aina ollut nopeampi ja tarkempi kuin kilpailijoilla ja on sitä edelleen. Tarkennukseen voisi sentään toivoa useampia tarkennuspisteitä ja ne voisivat olla kaikissa valaistusolosuhteissa selvästi erottuvat.

Ensimmäinen Full HD

Canon EOS 5D Mark II kuvaa Full HD -videota 1920 x 1080 pikselin tarkkuudella. Kamerassa on sisäänrakennettu monomikrofoni. Videokuvauksen aikana voi ottaa valokuvia, mutta videokuvaukseen tulee siksi ajaksi tauko. Parhaalla laadulla yksi sekunti vie seitsemän megatavua muistitilaa. Kuvan ja äänen laatu on vaikuttava, mutta automaattista tarkennusta ei ole videolla ja kuvanvakaaja toimi vain, jos linssissä on vakaaja. Ulkoiselle mikrofonille on oma liitäntänsä.

Kokeneille Canon EOS 5D Mark II ja muutama hyvä objektiivi on loistava välineistö, jolla voi kuvata melkein mitä vaan ja tyydyttää kuvauksellisen kunnianhimonsa.”

DIGIKUVA nro 18 ilmestyy joulukuun alussa. Lehdessä on täysi arviointi kamerasta ja vertaamme, miten Canon menestyy Nikon D700- ja Sony Alpha900-kameroita vastaan. Kerromme myös, onko EOS 5D Mark II maailman paras alle 15 000 euron kamera.

Kuvat on otettu EOS 5D Mark II:lla

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!