Nikon D300

DSLR osaa nyt VIDEOEMUOKKAUKSEN

Kameran nopeus on parantunut ja nyt uudella D300S:llä SAA SEITSE MÄN KUVAA SEKUNNISSA ja sillä voi myös eritoida videoita. Nikon ei vieläkään pysty kuvaamaan Full HD -videota.

keskiviikko 2. syyskuuta 2009

Kaksi vuotta esittelynsä jälkeen kehuttu Nikon D300 on saanut seuraajan. Kameran ominaisuuksista on esitetty arvailuja jonkin aikaa ja kameralta odotettiin Full HD -mahdollisuutta. Uusi D300S-malli osaa kuvata videolta, mutta sen tarkkuus on sama kuin D90- ja D5000-malleissa, siis 720p. Jäämme edelleen odottamaan Nikon-kameraa, joka kuvaa 1080p-videota. Toisaalta kamerassa on videoiden editontimahdollisuus. Otoksista voi esim. leikata pois turhaa alkua ja loppua. Tärkeä uudistus on se, että tarkennus toimii myös kuvaamisen aikana. Kun D300:lla sai kuusi kuvaa sekunnissa, voi D300S:lla kuvata seitsemän. Muistikortteina voi käyttää sekä CF- että SD-kortteja. Valokuvat voi tallentaa vaikka CF-kortille ja videot SDkortille. Kuvia ja videoita voi myös siirtää kortilta toiselle. Kamerassa on sisäänrakennettu mikrofoni, jolla saa äänen videoihin vähällä vaivalla. Nyt Nikonissakin on liitäntä ulkoista mikrofonia varten. Sellainen ei ota mukaan vakaimen tai automaattitarkennuksen ääniä ja äänen laatu saadaan muutenkin paremmaksi. Tärkeissä kuvauksissa se on hintansa arvoinen.

Hiljainen peili

Uusi kamera näyttää lähes samanlaiselta kuin aikaisempi malli ja runko on sama. Suurin tarkkuus on edelleen 12,3 miljoonaa pikseliä, valokuvauksen tarkennus ja kennonpuhdistus ovat samat. Uutta on suorakatselun painike, josta saa suorakatselun kuvan näytölle ja silloin voi myös käynnistää videokuvauksen. Uutta on myös mahdollisuus saada peili ylös kuvausasentoon paljon normaalia hiljaisemmin, jolloin kuvaaminen onnistuu tilaisuutta häiritsemättä. D300S:n esittelyn yhteydessä Nikon esitteli myös kaksi uutta objektiivia. Lähes kaikkeen kuvaamiseen sopiva AF-S DX NIKKOR 18- 200mm f/3.5-5.6G ED VR II maksaa 890 euroa ja valovoimainen telezoom AF-S NIKKOR 70- 200mm f/2.8G ED VR II, maksaa 2550 euroa. Kumpikin objektiivi korvaa aikaisemman saman mittaisen objektiivin. D300S:ssa on myös suomenkieliset valikot, niin kuin D300:ssakin oli. Uutuusrunko maksaa 1850 euroa ja sen saa pakettina myös esim. 16-85-mm:n tai uuden 18-200-mm:n objektiivin kanssa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!