Adobe Photoshop Elements 8

Elements 8 tekee HDR-kuvia

Adobe kehittää Photoshop Elementsiä vuosi vuodelta monipuolisemmaksi. Uusimman kahdeksannen version kiinnostavin uusi työkalu on ilman muuta HDR.

maanantai 12. lokakuuta 2009

Ohjelma osaa nimittäin yhdistää automaattisesti useita samasta kohteesta otettuja kuvia yhteen niin, että lopullisessa kuvassa on sävyjä sekä huippuvaloissa että varjoissa. Elementsin tuttuun tapaan kuvien yhdistäminen on tehty erittäin vaivattomaksi. Käyttäjän tarvitsee vain valita kuvat ja käynnistää sen jälkeen Exposure-toiminto. Ohjelma pitää huolen lopusta. Kun perustyö on tehty, käyttäjällä on vielä mahdollisuus hienosäätää kuvan vaaleimpien ja tummimpien kohtien kirkkaussuhteita – sehänon paras tehdä silmämääräisesti. Saman toiminnon avulla voidaan yhdistää etualalla oleva hyvin valottunut kohde – esimerkiksi salaman valaisema henkilö – toiseen kuvaan, jossa tausta on saanut riittävästi valoa.

Kuvaajan tehtävänä on ottaa kohteesta kuvasarja, jossa valotus vaihtelee sopivasti.Toinen huomattava uusi piirre on mahdollisuus säätää kuvan sivun mittaa niin, että kuvassa olevat henkilöt tai muut tärkeät kohteet eivät vääristy. Tällä tavoin saadaan esimerkiksi rannalla hajallaan olevista ihmisistä tiivis ryhmä. Käyttäjän pitää toki osoittaa ohjelmalle, mitä osia kuvasta voi poistaa ja mitkä pitää säilyttää. Kolmas kiinnostava ja aikaa säästävä piirre on kasvojentunnistus, joka on liitetty pc-versiossa Organizer-kuvakortistoon. Kun käyttäjä on liittänyt kasvokuvaan nimen, Elements tunnistaa saman henkilön muista kuvista. Näin kaikki samaa henkilöä esittävät kuvat on helppo nimetä. Nimi tallentuu hakusanaksi Elements 8 on perinyt pari uutta toimintoa Photoshop CS4:stä. Esimerkiksi paletit ja ikkunat voi nyt järjestää vapaammin. Tämän ansiosta avoimien kuvien ryhmittely vierekkäin on helpompaa. Ohjelmassa on nyt myös Adjustments-paneeli. Tässä paneelissa voidaan säätää eri säätötasoja, kuten Levels ja Hue/Saturation, kätevästi liukusäätimillä avaamatta valintaikkunoita. Lisäksi on mahdollista saada näkyviin esimerkki siitä yksityiskohdasta, jota aiotaan kloonata Clone Stamp Tool -työkalulla. Elements 8 maksaa sekä Mac- että pc-versiona 99 euroa

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!