Nikon D5000

Halvin HD-videota kuvaava järjestelmä

Noin 800 euron hinalla objektiiveineen D5000 on selvästi halvin myös HD videota kuvaava järjestelmäkamera. Kamerassa on myös kääntyvä ja tarkka lcd-näyttö ja suomenkieliset valikot.

tiistai 14. huhtikuuta 2009

Nikon esitteli puolisen vuotta sitten D9 -mallin. Se oli ensimmäinen järjestelmäkamera, jolla saa HD videota. Sen jälkeen Canon esitteli EOS 5D Mark II -kameran, joka ensimmäinen Full HD -videota kuvaava järjestelmäkamera. Nikonin uusi malli kuvaa myös videota ja on aikaisempaa mallia edullisempi.

Kamera on D5000 ja se kuvaa videota 1280 x 720 pikselin tarkkuudella 24 kuvaa sekunnissa. Videot tallentuvat mov muodossa SD-muistille. D90:n tapaan jatkuva tarkennus ei toimi videokuvauksessa.

D5000 on uuden sarjan ensimmäinen kamera. Se asettuu D60:n ja D90:n väliin. Kameran pitäisi tulla myyntiin toukokuussa. D40 on poistumassa valmistuksesta ja D60 on nyt Nikonin halvin järjestelmä.

Uutuus muistuttaa pikkuveljeään, mutta siinä on selviä parannuksia. D5000:ssä on suuri näyttö, jonka voi kääntää kaikkiin mahdollisiin suuntiin. Se auttaa mm. lähikuvauksessa ja vaikka konserteissa, jossa voi tähdätä pään yläpuolelta.

Myös esinekuvauksissa kääntyvä näyttö auttaa kuvaamista. Suuri näyttö auttaa myös asetusten tekemisessä ja tarkistamisessa. Siitä näkee helposti kaikki toiminnassa olevat asetukset. Valikot ovat myös suomeksi.

Nikon on edelläkävijä valikoiden kieliasioissa. Suomenkielisyys ei varmasti ole haitaksi kokeneellekaan kuvaajalle. Kamerassa on samanlainen 3D-tarkennus kuin saman valmistajan D300- ja D3- malleissa, joissa tarkennus osaa seurata tarkasti pääkohdetta nopeissa urheilukuvissakin.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!