Huippukenno kompaktikamerassa

Sigma on julkistanut uusia uria aukovan kompaktikameran. Uutuudessa on samantyyppinen kuvakenno kuin Sigman SD14-järjestelmäkamerassa. Pikseleitä on 14,0 miljoonaa kappaletta, joten kameran kuvanlaadulta sopii odottaa paljon.

maanantai 26. toukokuuta 2008

Kamera on suunnattu ammattilaisille ja vaativille harrastajille, jotka tarvitsevat kompaktikameraa, mutta eivät ole halukkaita tinkimään laadusta. Sigman DP1-mallissa on Foveon X3 -kenno, jonka mitat ovat 2,1 x 1,4 senttimetriä. Foveonin erikoisuus on, että punaisen, vihreän ja sinisen valon tunnistavat pikselit ovat päällekkäin eivätkä rinnakkain. Näin kennon pikselimäärä on tavallaan 4,7 miljoonaa, mutta kun lukema kerrotaan kolmella, päästään 14 miljoonaan. Tämä on tällä hetkellä kompaktikameroiden maailmanennätys.

Kameran objektiivin polttoväli on kiinteä. Kinomitoilla 16,6 millimetriä vastaa 28 millimetriä. Ratkaisu on samantapainen kuin Ricohin uudessa Digital II -mallissa, josta zoom on myös jätetty pois. Sigman objektiivissa on kuusi korkealuokkaista linssielementtiä. DP1:llä voi kuvata myös raw-muodossa. Kamerassa on kiinteä salama, mutta myös liitäntä ulkoiselle salamalaitteelle. Salaman asetuksia voi muokata monipuolisesti. Valotuksen voi mitata keskiarvona, keskustapainotteisesti tai pistemittauksena. Korkein ISO-herkkyys on 800.

Käsitarkennus

Tarkennuspisteitä on yhdeksän ja järjestelmäkameroista tuttuun tapaan tarkennuspisteen voi valita käsin. Tarkennusalue ulottuu 30 senttimetristä äärettömään. Kompaktikameroissa harvinaisiin hienouksiin kuuluu mahdollisuus tarkentaa käsin, mikä epäilemättä houkuttelee ammattikuvaajia. Optista etsintä ei ole, mutta tarkennettaessa kuvaa voi suurentaa näytöllä ja näin terävyyden pystyy varmistamaan.

DP1:n ominaisuudet pyrkivät olemaan ammattitasoa, mutta kamera on silti suhteellisen kevyt. Kamerassa on tutut ohjelmavaihtoehdot kuten aukon ja valotusajan esivalinnat, mutta kaiken voi halutessaan säätää myös käsin. Sigma DP1 maksaa 799 euroa.

SIGMA DP1

Linkki

Sigma DP1

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!