Nikon D3X

Hyvä kamera asiantuntijalle

D3x-mallia ehditiin jo odotella. Se on ammattikäyttöön tarkoitettu kamera, jonka suurin tarkkuus on 24,5 miljoonaa pikseliä. Hinta on varsin korkea, mutta kamerassa on paljon uutta tekniikkaa, joka hyödyttää ammattilaisia.

keskiviikko 14. tammikuuta 2009

Uudessa D3x-kamerassa on paljon merkittäviä uudistuksia. Ensimmäinen asia on se, että kamera on Nikons FX -koon, siis täyden koon kamera, ja tarkkuus on 24,5 miljoonaa pikseliä. Kamera käyttää uusinta kuvankäsitellytekniikkaa ja se tekee 14-bittisiä ja 50 Mt:n kokoisia raw-kuvia. Se merkitsee erinomaista yksistyiskohtien toistoa.

Kameran runko maksaa 7990 euroa. Se on tarkoitettu kuvaajille, joiden kuvista tehdään hyvin suuria kuvia. Harrastajalle kamera on myös mielenkiintoinen, koska se näyttää kehityksen suunnan. Useimmille harrastajille tämän mallin hinta on korkea, mutta harrastajia on monenlaisia.

Kenno tekee 24,5 miljoonan pikselin kuvia. Se on Nikonin suurin.

Yksi D3x:n monista uusista toiminnoista on kohteentunnistus, joka parannetun TTL-mittauksen avulla osaa valotuksen, valkotasapainon ja terävyyden säädön aiheen mukaan tavallista paremmin. Värien säätömahdollisuudet ovat hyvin laajat jo kamerassa. Suorakatselussa automaattitarkennus toimii kontrastimittauksella.

Kameran tarkennuspistettä voidaan muuttaa ohjelman ja hiiren avulla, kun kamera on liitetty tietokoneeseen. Kamera kytkeytyy myös lähiverkkoon ja langaton tiedonsiirto onnistuu myös. Kuvattessa voi valita täyden FXkoon ja pienemmän DX-koon sekä 5:4-suhteen, joka taas on muotokuvaavien suosiossa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!