Kamera on myös projektori

Kameroiden valmistajat tuovat vauhdilla uusia keksintöjä digikameroihin. Viimeisen puolen vuoden aikana kameroissa on alkanut yleistyä mm. gps-paikannus ja HD-videokuvaus

perjantai 18. syyskuuta 2009

Nikon tuonut aivan uutta. Nikon COOLPIX S1000pj on ensimmäinen kamera, jossa on isäänrakennettuna projektori. Kameralla voi heijastaa juuri otettuja kuvia valkoiselle seinälle tai vaikka paperille. Kamera asetetaan hintaan sisältyvälle jalustalle ja kuvaesitystä ohjataan langattomalla kaukosäätimellä.

Esitys on kuin vanhan ajan diaesitys. Projektori ei ole teholtaan oikeiden dataprojektorin tasoa, mutta kuvan koko saadaan valituksi viiden ja 40 tuuman välillä. Esitysetäisyys on silloin 26 sentistä metriin. Kuva näkyy parhaiten hämärässä tai pimeässä tilassa ja kuvan koko kannattaa valita olosuhteiden mukaan.

Huomaa 12 kasvot

S1000pj:n tarkkuus on 12,1 miljoonaa pikseliä ja optinen zoom on viisinkertainen. Polttoväli vastaa 28-140 mm. Kamerassa on automaattinen kohteen tunnistus. Sisäänrakennettu kuvanvakain toimii objektiivin liikkuvan elementin ja ohjelmallisen toiminnan yhdistelmänä. Suurin herkkyysasetus on ISO 6400, mutta ISO 3200 ja 6400 -herkkyyksillä kuvan koko laskee kolmeen megatavuun.

Kamerassa on kasvojen tunnistus, joka tunnistaa korkeintaan 12 eri kasvot. Skin Softening -valinnalla kamera analysoi nopeasti ihon värin ja säätää sen automaattisesti hyväksi. Mukana on myös hymyntunnistus ja kameran saa olemaan laukeamatta, jos kuvattavan silmät ovat kiinni. S1000pj:n näytön koko on 2,7 tuumaa. Kameran hinta on 390 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!