Leica yllätti isokennoisella

Perinteikäs saksalainen kameramerkki Leica näyttää vihdoin viimein päässeen digijärjestelmäkisassa vauhtiin. Leican uusin julkistus antaa ajattelemisen aihetta ammattikuvaajien rahoja hamuaville kameravalmistajille, kuten Canonille, Nikonille ja Hasselbladille.

tiistai 6. tammikuuta 2009

Leica S2 -kamerassa on erikoista kuvakenno, joka on peräti 56 prosenttia suurempi kuin Canonin ja Nikonin ammattijärjestelmien kinokokoinen kenno. Kamera kuuluu siis studiokuvaajien suosimaan keskikokoluokkaan.

Kamera ei kuitenkaan ole kooltaan tavallista järjestelmäkameraa suurempi. Kennon nimi on Maestro. Sen mitat ovat 30 x 45 mm. Kennon valmistaa Kodak. Siinä on 37,5 miljoonaa pikseliä. Kun pikseleitä on näinkin paljon, tarvitaan myös varsin suurikapasiteettinen muistikortti. Esimerkiksi 32 gigatavun kortille mahtuu noin 400 raw-kuvaa.

Leica on kehittänyt uutta kameraa varten myös yhdeksän uutta objektiivia, jotka kattavat polttovälialueen 24–360 mm. Kameran rungossa itsessään on suljin, mutta sen lisäksi suljin on myös objektiiveissa. Objektiivissa oleva keskussuljin mahdollistaa näet paljon lyhyemmän salamatäsmäysajan kuin verhosuljin. Hinta on hyvän perheauton luokkaa.

Leica ei ole ilmoittanut uutuuskameran tarkkaa hintaa eikä myyntiintuloajankohtaa. Hinta on kallis ja myynti alkaa vasta ensi vuonna.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!