Maissa ja vedessä

Jos tarvitset lomakameran, joka sopii normaaliin kuvaamiseen ja myös vedenalaiseen kuvaamiseen, sopiva kamera on tässä. Uusi Pentax Optio W60 -kompaktikamera on sekä pöly- että vesitiivis ja sillä voi kuvata jopa kaksi tuntia vedessä neljän metrin syvyydessä.

tiistai 8. heinäkuuta 2008

Optio W60 on tehty kaikenlaiseen kuvaamiseen sopivaksi. Veden ja pölyn lisäksi se nimittäin sietää myös pakkasta, joten se sopii otettavaksi mukaan myös talvilomalle. Pentax korostaa myös sitä, että tämä on myös yksi kevyimmistä vedenpitävistä digikameroista.

Uusittu objektiivi

Kamerassa on 10 miljoonan pikselin kuvakenno, uudelleen laskettu objektiivi, jossa on 28 mm:n laajakulma ja 5x optinen zoom. Objektiivilla on mainion laajakulmainen polttovälialue, se vastaa 28-140 mm kinofilmiobjektiivia. Videoita voi ottaa HD-laadulla ja kamera kestää pakkasta 10 miinusasteeseen asti. Esimerkiksi vedenalaista kuvausta varten siinä on digitaalinen terävöitysominaisuus. Jos vesi ei ole aivan kirkasta, kuvista tulee helposti sameita lähietäisyydeltäkin. Terävöitys parantaa yksityiskohtien esiin tuloa muissakin vaikeissa kuvausolosuhteissa. Optio W60 pystyy tunnistamaan kerrallaan jopa 32 kasvot 0,03 sekunnissa ja kamerassa on myös muotokuvatoiminto, joka estää kameraa laukeamasta ennenkuin kuvattava henkilö hymyilee riittävästi. Muotokuvatoiminnossa on myös ominaisuus, joka varoittaa valokuvaajaa, jos kuvattava on räpäyttänyt silmiään juuri kuvauksen aikana. Lisäksi siinä on Super Macro -asetus, jolla voi ottaa kuvia yhden senttimetrin etäisyydellä kameran etulinssistä ja silloin saa kuvia hyvin pienistäkin kohteista. Uuden Optio W60:n saa kahden värisenä, mustana ja meren sinisenä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!