Pentax K-m

Markkinoiden edullisin järjestelmäkamera

Pentaxia saa kiittää siitä, että uudenaikaisen järstelmäkameran saa linsseineen alle 500 eurolla. Ainakaan vielä vastaavaa muun merkkistä kameraa ei ole tarjolla. Uuden K-m-mallin suurin tarkkuus on 10 miljoonaa pikseliä ja kamerassa on sisäänrakennettu vakaaja ja kennon puhdistus.

torstai 11. joulukuuta 2008

Joitakin poistuvia digikameramalleja myydään edullisesti pois. Esimerkiksi Nikonilla on halpa malli myynnissä. Pentax on tehnyt aivan uuden mallin, jota voi pitää järjestelmäkameraksi suorastaan halpana.

Aivan uusi K-m maksaa vain 480 euroa ja hintaan kuuluu 18-55 mm:n zoom. Kameran säätö muutaman painikkeen avulla on helppoa ja sopii myös järjestelmäkameraan siirtyville. Pentax K-m -kameraan on silti saatu mukaan hienoja toimintoja.

Samalla tavalla kuin muissakin Pentax-järjestelmäkameroissa, on K-m-mallissakin kuvan vakaaja rungossa ja myös kennon puhdistus.

Kamera on varsin nopea. Sillä saa 3,5 kuvaa sekunnissa, kun kuvataan jpeg-muodossa. Kamera sopii siis melko hyvin tilannekuvauksiinkin.

Automaattisen tarkennuksen pisteitä on viisi ja ns. Auto-Picturetoiminnolla saa hyviä kuvia eri aiheista. Kamerassa on myös 10 kohteen mukaista ohjelmaa. Niitä on mm. makro-, ruoka, - yö-, auringonlasku-, kynttilänvalo- ja museokuvaukselle.

Täyden automatiikan lisäksi kamerassa on ajan ja aukon esivalintamahdollisuus sekä täysi käsisäätö. Sv-automatiikalla valitaan haluttu ISOarvo ja kamera valitsee sopivan valotusajan ja himmenninaukon. Kameran lcd-näyttön koko on 2,7 tuumaaa ja sen tarkkuus on 230 000 pikseliä.

K-m käyttää neljää AA-paristoa tai ladattavaa akkua. Kameraan sopivat Pentaxobjektiivit ja salamalaitteet.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!