Nikonilta uusi Wi-Fi-kamera

Nikon tuo markkinoille uuden langatonta lähiverkkoa käyttävän taskukameran. Coolpix S52C -kameran Wi-Fi-verkkoliitännän ansiosta sillä voi olla yhteydessä internetiin ja lähettää siten kuvat suoraan kamerasta eteenpäin.

torstai 26. kesäkuuta 2008

Jotta internet-yhteys onnistuisi, lähistöllä pitää tietysti olla kameralle avoin langaton lähiverkko. Nikonin käyttäjät voivat tallentaa kuviaan ja videoitaan My Picturetown -verkkopalveluun.

Maksutonta tallennustilaa on käytettävissä kaksi gigatavua. Samasta kamerasta on myös verkkoliitännätön versio, Coolpix S52. Kummassakin kamerassa on yhdeksän miljoonan pikselin kuvakenno.

Objektiivi on sijoitettu pystysuuntaan. Sen polttovälialue on kolminkertainen ja sen kuvakulma vastaa filmikameran polttovälialuetta 38–114 mm. Suurin aukko on polttovälistä riippuen F3,3– 4,2.

Kameroissa on Nikonin VR-kuvanvakain, jonka toiminta perustuu linssiryhmien liikutteluun.

Tavoitteena helppokäyttöisyys

Nikonin mukaan kameroiden suunnittelun tavoitteena on ollut tyylikkyys, helppokäyttöisyys ja monipuolisuus.

Näytön koko on kolme tuumaa. Siinä on heijastuksia vähentävä pinnoite. Kameran tarkennusautomatiikka tunnistaa kuvasta enintään 12 kasvot ja määrittelee tarkennuksen niiden mukaan.

Kuvista voi poistaa salaman aiheuttaman punasilmäisyyden. Automaattinen herkkyyssäätö toimii alueella ISO 100–800, mutta suurin mahdollinen herkkyys on ISO 3200.

Kuvausohjelmia on 15. Coolpix S52C maksaa 349 euroa, Coolpix S52 vastaavasti 299 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!