Nopea kamera

Kun digikameran kuvanottonopeus on suurempi kuin nopeimmankaan järjestelmäkameran, liikesarjojen tutkimiseen avautuu uusia mahdollisuuksia. Casio on tuonut markkinoille jo toisen huippunopean kameran. Exilim EX-FH20 maksaa. noin 450 euroa.

tiistai 2. joulukuuta 2008

Se muistuttaa Casion maaliskuussa julkistamaa, niin ikään huippunopeaa Exilim Pro EX-F1 -mallia. Uuden EX-FH20:n kennon tarkkuus on 9,1 miljoonaa pikseliä ja suurin kuvausnopeus 40 kuvaa sekunnissa seitsemän miljoonan pikselin tarkkuudella.

Suurimman eli 40 kuvan sekuntinopeuden lisäksi on valittavana kuusi muuta nopeutta, hitain yksi kuva sekunnissa. Ennakoivassa kuvaustilassa kamera tallentaa jopa 40 kuvaa ennen laukaisimen painamista. Näin oikea hetki saadaan varmemmin kuvaan.

Videokuvauksessakin on käytössä tavanomaisen 30 kuvan sekuntinopeuden lisäksi myös tavallista suuremmat nopeudet 210, 420 ja 1000 kuvaa sekunnissa. Suurnopeusvideon pikselitarkkuus on vakiotarkkuutta alhaisempi. Videokuvauksessa voidaan siirtyä napin painalluksella tavanomaisesta 30 kuvan sekuntinopeudesta 210 kuvan sekuntinopeuteen.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!