Lue myös

Olympus E-PL1

Olympus
© shutterstock

Olympus E-P3

Olympus ja Panasonic kehittivät vaihdettavilla objektiiveilla varustetun kameran, jossa ei ole peiliä. Tämä pienikokoinen järjestelmäkameratyyppi on saavuttanut ostajien suosion. Olympuksen uusi E-P3 on jo kolmannen sukupolven pen-sarjan kamera. Se on mielenkiintoinen uutuus, sillä useita tärkeitä ominaisuuksia on parannettu.

maanantai 3. lokakuuta 2011

Kaksi vuotta sitten Olympus aiheutti kameramaailmassa pienen mullistuksen tuomalla markkinoille peilittömän järjestelmäkameran, mallin E-P1. Sen kenno oli samankokoinen kuin Olympuksen peilikameroissakin ja kuvanlaatu siten samaa luokkaa. Kooltaan ja painoltaan kamera ei kuitenkaan ollut paljoakaan kookkaampia kompaktikameroita isompi. Pienen koon mahdollisti se, että kamerassa ei ollut peiliä, kuten perinteisissä järjestelmäkameroissa. Muut valmistajat omaksuivat pian saman periaatteen, ja nyt markkinoilla on jo kohtalaisen hyvä valikoima erilaisia peilittömiä järjestelmäkameroita eli mikrojärjestelmäkameroita.

Olympus sai tässä kameraluokassa hyvän etumatkan ja on koettanut säilyttää sen pitämällä tarjolla erihintaisia malleja. E-P3 on Olympuksen mikrojärjestelmäkameroiden malliston uusi lippulaiva ja samalla sarjan kolmannen sukupolven ensimmäinen edustaja.

Arvosana: 85%

Lue loput testistä DIGI KUVA -lehdestä 15/2011

        Lue lisää

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!