Olympus SP-800UZ

Olympus on taas kerran tehnyt zoomien maailmanennätyksen esittelemällä mal-lissa SP-800UZ peräti 30-kertaisen zoomin. Se kattaa alueen 28 milliä vastaa-vasta laajakulmasta supertelealueelle eli 840 milliin.

keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Mikään muu valmistaja ei ole vielä pystynyt samaan. Polttovä-lialueen laajuus erottaa Olympuksen uutuuden niistä 26-kertaisella zoomilla varustetuista superzoom-kameroista, joiden testi on tässä numerossa. Täl-lainen polttovälialue saisi ammatti-kuvaajankin kateelliseksi. SP-800UZ:n kennossa on 14,0 miljoonaa pikseliä. Kameran suurin sarjakuvausnopeus on kymmenen kuvaa sekunnissa.

Käteviä toimintoja

Kameralla voi kuvata HD-teräväpiirtovi-deota. Videokuvauksen vaatimukset lie-nevät syy siihen, että Olympus on valin-nut uutuuskameran tallennusvälineeksi itse kehittämänsä xD-kortin asemesta SD-kortin. Tämä korttityyppi on parempi sekä nopeudeltaan että tallennustilal-taan. Kamerassa on myös kahden giga-tavun sisäinen muisti, joten kuvaaminen SP-800UZ:n näytön koko on 2,7 tuumaa ja tarkkuus 230 000 pistettä.onnistuu ilman muistikorttiakin. Lisäksi kamerassa on toiminto, jonka avulla voi merkitä henkilöitä, paikkoja ja tapahtumia automaattisesti. Photo surfing -toiminnon avulla kuvia on helpompi selata näytössä. Kuvia voi katsoa myös laajakuvatelevision kuvasuhteella 16:9. Automaattinen tarken-nus parantaa terävien kuvien mahdolli-suutta seuraamalla kohdetta. SP-800UZ:n akun voi ladata tietokoneeseen kytketyllä usb-kaapelilla. Olympus SP-800UZ:n hinta asettunee 400 euron tuntumaan.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!