Olympus E-30

Olympus tulee myös keskiluokkaan

Olympus tulee mukaan uuteen järjestelmäkameraluokkaan uudelle mielenkiintoisella E-30-mallilla, joka on tarkoitettu edistyneille harrastajille. Kamerassa on mm. nopea ja hämärässä toimiva automaattitarkennus.

tiistai 6. tammikuuta 2009

Japanilainen Olympus astuu uudella E-30-mallillaan samoille edistyneiden harrastajien kameramarkkinoille, kuin Canon EOS 50D ja Nikon D90. Uutuus aloittaa luultavasti uuden kamerasarjan. Olympuksen järjestelmäkameran mallimerkissä on ensimmäistä kertaa kaksi numeroa.

Vuonna 2000 ja 2001 esiteltiin järjestelmäkameran näköiset E-10 ja E-20, mutta niissä oli kiinteä objektiivi. E-30 on oikea järjestelmäkamera. Se osuu hinnaltaan halvempien E- 420:n ja E-520:n yläpuolelle ja on halvempi kuin E-3-puoliammattimalli. E-30 muistuttaa paljon isoa veljeä. Kuvakenno on uusittu ja kamera on nopea.

Näyttö kääntyy moneen suuntaan ja auttaa, jos kuvaa erikoisesta kulmasta. Näytössä on tietysti myös suorakatselumahdollisuus.

Kameralla saa viisi kuvaa sekunnissa kuten E- 3:lla, vaikka kuvan koko on noussut 10:stä 12,2 miljoonaan pikseliin. E-30 ei ole yhtä tukeva, eikä sitä ole suojattu yhtä tehokkaasti kosteutta ja pölyä vastaan itiivisteillä kuin tuo puoliammattimalli.

Toimii heikossa valossa

E-30:ssa on uusi tarkennusjärjestelmä, joka on valmistajan mukaan yksi kaikkein nopeimmista järjestelmäkameroissa. Se on etu esimerkiksi urheilukuvauksessa. Kameran pitäisi pystyä seuraamaan kohti tulevaa juoksijaa ja autoakin. Tarkennuspisteitä on nyt 11 ja ne on sijoitettu mukavan laajasti kuva-alalle. Valmistajan mukaan automaattitarkennus on myös herkkä ja toimii hyvin myös hämärässä.

E-30:ssa on ohjelmia, joilla voi vahvistaa värejä, tehdä kuvista unen omaisia tai vaikka neulanreikäkameran valokuvia.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!