Panasonic SDR-SW20

Jos lomailet trooppisella korallisaarella, tarvitset ehkä tukevan ja vedenpitävän Panasonic-videokameran. Tällä on hauska leikkiä ja kuvata veden allakin, mutta kuva voisi parempi

keskiviikko 13. elokuuta 2008

Panasonicin uutuus on hyvin pieni ja se painaa alle 250 grammaa. Sen voisi lähettää kirjeessä Pohjoismaihin 2,30 eurolla. Eihän sitä lähetellä yleensä postitse, vaikka se kestäisi lähetyksen tavallisessa kuoressa. SW20 on iskunkestävä 1,2 metrin korkeudelta pudotukseen saakka. Pienen koon haittana tulee se seikka, ettei kamerasta voi ottaa helposti tukevaa kuvausotetta. Siinä ei myöskään ole kuvanvakaajaa. SW20 on siis tukeva ja lisäksi vedenpitävä ja se on pölyltä suojattu. Sen voi ottaa kesällä huoletta rannalle, se kestää myös vedessä kuvaamisen. Selitys siihen, että Panasonic on onnistunut tekemään näin tukevan kameran, joka on näin pieni, on SD-tyyppisen muistikortin käyttö. Kameraan ei ole jouduttu tekemään monia liikkuvia osia ja pieni korttikotelo on helpompi suojata vedeltä kuin normaali videokasetin kotelo. Näyttö tulee esiin tavalliseen tapaan ja myös se on tietenkin vesisuojattu. Filmit tallentuvat Standard Definition -laatuisena, ei siis HDmuodossa. SW20:ssä on valittavana kuvasuhteet 4:3 ja 16:9. Suurin tarkkuus tulee 4:3-kuvasuhteella, jolloin tarkkuus 576 linjaa. Jos käytetään 16:9-kuvasuhdetta, kuvasta leikkautuu pois osa ja tarkkuus laskee hieman. Kuvan laatu on kohtalainen silloin, kun kameraa pidetään paikallaan kuvattaessa, mutta jos kuvan oton aikana panoroi maisemaa tai vaikka rakennusta, kuva välkkyy ja osa pikseleistä näyttää vilkkuvan. Kameralla voi ottaa myös valokuvia. Niiden tarkkuus on vain 640 x 480 pikseliä, joka vastaa 0,3 miljoonaa pikseliä. Tällaiset kuvat eivät kelpaa juuri mihinkään, eivät varsinkaan tulostettaviksi. Valokuvaominaisuus on pettymys.

Hauskaa kuvaamista

Kuvaaminen ei ole pelkää kuvan laadun arvioimista, vaan tukeva Panasonic-kamera sopii moneen sellaiseen kuvaamiseen, johon normaalia videokameraa ei uskaltaisi viedä rikkoontumisen pelossa. Kameraa on helppo ja hauska käyttää. Hyvä yksityiskohta on se, että kamerassa on tavallisen käynnistyspainikkeen lisäksi toinen painike. Se on kätevä, sillä pientä kameraa pidetään eri lailla kuin suurta. Kamera myös käynnistyy nopeasti. Parhaalla laadulla pystyy kuvaamaan 12 minuuttia gigatavua kohti, joten 16-gigatavuiselle kortille mahtuu yli kolme tuntia elokuvaa. Yksi akun lataus riittää vain 40 minuutin kuvaamiseen, joten koko päivän rantaelokuvia ei saa ilman lisävirtaa.

Käyttömukavuus Varsin helppo käyttää, mutta monet painikkeet ovat hyvin pieniä. Hinta Kameran hinta on kohtuullinen, mutta ominaisuuksissa on toivomisen varaa.

Uskomattoman pieni videokamera, jonka voi ottaa mukaan vaikka veteen. Kuvan laatu on pettymys, mutta Panasonic SDR-SW20:lla kuvaaminen on hyvin hauskaa ja sillä saa muistot talteen.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!