Paras suora-katselu

Sony on parantanut hyvää suorakatselua. Nyt se tarkentaa entistä nopeammin ja lcd-näytön avulla voi zoomata kohteen yksityiskoh˜tiin tarkasti hienosäätöä varten. Alpha450:ssa ei ole vieläkään videomahdollisuutta.

torstai 28. tammikuuta 2010

Sonyn suorakatselu tarkentaa normaalia nopeammin, koska siinä toimii vaihetarkennus. Yleensä suorakatselussa käyte-tään selvästi hitaampaa kontrasti-mittausta. Aikaisemmin suorakat-selussa ei ole voinut käyttää tarkennuksen apuna näyttökuvan suurennosta, koska suorakatselun tarkennuskenno on ollut paljon varsinaista kuvakennoa pienempi tarkkuudeltaan. Suurennettu kuva olisi epätarkka. Ongelmasta on nyt päästy, sillä Sonyn uusi malli käyttää varsinaista kuvaken-noa suorakatselussakin. Ominai-suus tuli ensin Alpha550-malliin, mutta se on nyt myös uudessa ja edullisemmassa Alpha450-kame-rassa. Näyttökuvaa voi suurentaa 14-kertaisesti, joten kuvan tark-kuuden voi tutkia tarkasti.

Automaattinen HDR

Alpha450 jakaa monia muitakin ominaisuuksia kalliimman mallin kanssa. Siinä on myös sama 14,0 miljoonan pikselin Exmor-kuva-kenno. Tässä Sonyn kehittämässä kennossa on valmistajan mukaan normaalia vähemmän kohinaa. ISO-herkkyysalue riittää 200:sta 12 800:aan asti. Uudella kameralla saa viisi kuvaa sekunnissa ja tar-kennuspisteitä on yhdeksän. Valot mitataan 40 alueelta. Yhteistä on myös optinen tähtäin, joka näyt-tää 95 prosenttia kuvana tule-vasta alueesta, ja noin 1000 kuvaa yhdellä latauksella kestävä akku. Halvemmassa mallissa on tingitty näytön koosta. Alpha450:n näyttö on 2,7 tuumaa ja kalliim-man mallin 3,0 tuumaa. Uusi Sony osaa tehdä itse HDR-kuvia, jolloin eri tavoin valote-tuista kuvista saadaan hyvin laaja-sävyinen kuva. Kamerassa on sisäänrakennettu kuvanvakain, joka toimii kaikkien objektiivien kanssa. Valotusaika voi olla jopa neljä kertaa niin pitkä kuin ilman vakainta kuvattaessa. Hinta on 830 euroa 18-55 mm:n objektii-villa ja 950 euroa, kun mukana on myös 55-200 mm:n zoom.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!