Pentax esitteli uudet järjestelmäkameransa

Pentax esitteli tänään uudet järjestelmäkameransa K20:n ja K200D:n. DIGIKUVA pääsi tutustumaan kameroihin jo aikaisemmin Dubaissa järjestetyssä tilaisuudessa. Tässä jutussa kerromme erityisesti K20D:n ominaisuuksista ja julkaisemme joitakin Dubaissa ottamiamme testikuvia.

torstai 24. tammikuuta 2008

Jo lehtemme numerossa 3/08 ennakoimme, että Pentax on tuomassa markkinoille kiinnostavia järjestelmäuutuuksia ja nyt odotukset ovat toteutuneet. Puolisentoista vuotta K10D-mallin julkistamisen jälkeen uusi, 14,6 miljoonan pikselin K20D, on saatu tuotantoon.

Muotoilultaan kamera muistuttaa suuresti edeltäjäänsä. Runko on suunniteltu hyvin ja se on valmistettu lasikuidulla vahvistetusta polykarbonaattimuovista, joka on valettu teräskehikon päälle. Runko on tiivistetty roiskeita ja pölyä vastaan. Kameran sisällä moni asia on muuttunut. Myös Pentax on siirtynyt ccd:stä cmos-kennoon ja tarkkuus on noussut 10,0 miljoonasta 14,6 miljoonaan pikseliin. Lukema on keskihintaluokan kameralle suuri ja antaa kilpailijoille ajattelemisen aihetta.

Pölyntorjuntaa on selvästi tehostettu. K20:ssä on kennon pölynpuhdistin ja pöly pyritään vangitsemaan tahmeille pinnoille. Uutuutena kamerassa on pölyvaroitin, joka hälyttää, jos kennolle on päässyt pölyä. Dubaissa kamera altistettiin ilmassa lentävälle hiekalle, mutta ongelmia ei esiintynyt.

Kamerassa on runkoon sijoitettu kuvanvakain, joka toimii hyvin myös hämärässä kuten joistakin testikuvista näkee. Tarkennuspisteitä on 11 ja niiden käyttöä voi säätää käsin. Säätöjen tekeminen sujuu muuten mukavasti, muttatarkennuspiste saattaa joskus siirtyä, kun sormet osuvat väärään paikkaan.

K20D:ssä on myös live view -ominaisuus, joten 2,7 tuuman näyttöä voi käyttää etsimenä. Live viewiä käytettäessä tarkentaminen oli kuitenkin työlästä. Vika vaikutti sellaiselta, että Pentax saattaa saada sen korjatuksi ennen kameroiden myynnin aloittamista. Näytöltä voi myös tarkastella kameran säätöjä.

Lyhin valotusaika on 1/4000 sekuntia ja korkein ISO-herkkyys on nyt 6400. Testikuvista kävi kuitenkin ilmi, että jo ISO 3200:lla kohinaa oli niin paljon, että laatu oli vain juuri ja juuri hyväksyttävä.

Palaamme luonnollisesti mahdollisimman pian Pentaxin uutuuksiin ja testaamme ne perusteellisesti. K20D maksaa noin 1300 ja K200D noin 800 euroa. Molempien mallien mukana toimitetaan 18-55 millimetrin perusobjektiivi.

Uusien kameroiden lisäksi Pentax on esitellyt viisi uutta objektiivia. Malleista kaksi on tiivistetty kestämään huonoakin säätä. Smc PENTAX-DA* 200mm F2.8 ED SDM maksavat runsaat 1000 euroa. Uutuuskameroiden mukana tuleva vakio-objektiivi on rakenteeltaan perinteinen.

Alla on K20D:llä otettuja testikuvia.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!