Nikon COOLPIX P6000

Pysy suunnassa kameran gps:n avulla

Nikon COOLPIX P6000 -kameran kuvista tietää aina, missä ne on kuvattu. P6000 on ensimmäinen kompaktikamera, jossa on sisäänrakennettuna gps-paikannin.

tiistai 21. lokakuuta 2008

Kuviin saa haluttaessa ns. geo-tagin, johon tulevat kuvauspaikan sijaintiedot. Esimerkiksi Photoshop Elements -ohjelmalla saa kuvien ottopaikat kartalle, samoin Nikonin my Picturetown -nettipalveluun laitettaviin kuviin saa karttalinkin.P6000 on Nikonin seuraaja P5100-mallille. Muotoilussa on paljon samaa, mutta eroavaisuuksiakin on. Nikon P6000:n suurin kuvakoko on 13,4 miljoonaa pikseliä ja zoom on nelinkertainen. Se polttoväli vastaa 28-112 mm. Kamerassa on optinen kuvanvakaaja. Makroasennossa pääsee kuvaamaan kahden sentin päästä etulinssistä. Kameralla voi ottaa myös raw-kuvia. Parhaalla laadulla saa kuvia ISO 64 - 2000 -herkkyyksillä, mutta jos haluaa kuvata ISO 6400:lla, on tyydyttävä pienempään tarkkuuteen.

Luovia mahdollisuuksia

Kamerassa on P-automatiikka, valotusajan ja aukon esivalinta sekä täysi käsisäätö. Kuvan voi säätää toivomusten mukaan. Kamerassa on valmiina myös 15 kohteen mukaista ohjelmaa mm. rantakuviin, lumelle, auringonlaskuihin ja ilotulitustien kuvaamiseen. Siinä on mukana myös kuusi värilisäsuodattimen avulla voi tehdä värikikkailuja. Kasvojen tunnistus alkaa olla yleinen kompaktikameroissa eikä COOLPIX P6000 ole poikkeus. Kamera maksaa 560 euroa. Se tunnistaa enintään 12 kasvot, joten sillä pitäisi saada hyviä kuvia ihmisryhmistäkin. Kameran saa lähiverkkoyhteyteen myös johdolla helposti, joten kuvia voi lähettää internetiin vaikka heti kuvaamisen jälkeen. Oston yhteydessä saa Nikonin my Picture town -jäsenyyden. Näille internet-sivuille voi tallentaa yli kaksi gigatavua valokuvia. Kun kuvat ovat siellä, osoitteen voi kertoa tuttaville ja perheelle, joten hekin pääsevät katsomaan niitä. Kameran käytettävyyttä voi laajentaa tarvittaessa jälkeenpäin esimerkiksi ulkoisella salamalaitteella tai laajakulmalisäkkeellä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!