Rengassalama veden alle

Pentax on laajentanut vedenalaiskuvaukseen sopivien kameroidensa valikoi-maa. Uusi malli on Optio W90. Kamera KESTÄÄ SEKÄ PAKKASEN ETTÄ KOLHUT, KÄY MYÖS MAKROKUVAUKSEEN JA TARJOLLA MYÖS DIGITAALINEN ZOOM.

keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

K esällä on aikaa uida ja viettää lomaa rannalla. Uusi Pentax Optio W90 kestää sukelluksen kuuden metrin syvyyteen, kun edellisen W80-mallin rajana oli viisi metriä. W90:n kanssa voi viipyä syvyyksissä mak-simissaan kaksi tuntia, ja uudenlaisen rakenteensa an-siosta se kestää pudotuksen 1,2 metrin korkeudesta. Valmistajan mukaan kamera on myös tiivistetty pölyä vastaan ja toimii vielä 10 asteen pakkasessa.Optio W90 maksaa 320 euroa.

Suurin kuvakoko on 12,1 miljoonaa pikseliä ja optinen zoom on viisinker-tainen. Digital Microscope -toiminto on oikeastaan di-gitaalinen zoom, jota käytetään makrokuvauksessa. Sitä käytettäessä lähin tarkennusetäisyys on noin sentti etulinssistä. Kamerassa on objektiivin vieressä kolme LED-valoa.

Ne valaisevat kohdetta eri puo-lilta rengassalaman tavoin, jolloin etsinkuva on selvä hämärässäkin. Ratkaisu helpottaa makrokuvausta, esimerkiksi lehtiruotien ja hyönteisten kuvaamista. Suurin ISO-herkkyys on 6400, mikä on hyödyksi hä-märässä kuvattaessa. Kamerassa on lisäksi kolminker-tainen vakaintoiminto, joka vaimentaa tärinöitä.

Näytön koko on 2,7 tuumaa ja tarkkuus on 230000 pistettä. Näyttökuvan suhteeksi voi valita myös 16:9. Uusi malli tunnistaa 32 ihmiskasvot sekä kolme kissaa tai koiraa. Optio W90 -kameran voi säätää niin, että se ottaa kuvan, kun eläin katsoo kameraa kohti. Kame-ralla saa myös HD-videoita, joiden tarkkuus on 1280 x 720 pistettä ja sivujen suhde normaali 16:9.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!