Samsung käy pölyä vastaan

Sonyn ja Panasonicin vanavedessä myös Samsung on alkanut valmistaa järjestelmäkameroita. Uusi malli on nimeltään GX-20 ja siinä on 14,5 miljoonan pikselin kenno. Kameran runko on tiivistetty sekä pölyä että kosteutta vastaan.

keskiviikko 21. toukokuuta 2008

GX-20:n sisällä on uusi kuvakenno, jota kehiteltiin yhteistyössä Pentaxin kanssa pari vuotta. Kamera muistuttaakin monissa suhteissa Pentaxin K20D:tä, mutta muotoilu on hiukan erilaista. Kamerassa on tosin myös Samsungin omaa elektroniikkaa. Uuden kennon luvataan vähentävän kohinaa ja kuluttavan edeltäjiään vähemmän virtaa.

Tärkeä kilpailuvaltti on myös rungon tiiviys – GX- 20 sietää tavanomaista enemmän pölyä ja roiskeita. Runko on tiivistetty 72 kohdasta, joihin kuuluvat muun muassa laukaisin ja valintakiekko. Kaikesta huolimatta kameran sisälle saattaa päästä likaa. Tästä syystä kameran kenno on suojattu pinnoitteella, johon pölyn ei pitäisi tarttua. Kamerassa on myös tärinään perustuva pölynpoisto. Kuvanvakain on sijoitettu kameran runkoon. High Dynamic Range -toiminnon luvataan takaavan runsaat sävyt myös kuvan vaaleimmissa ja tummimmissa kohdissa.

Nopeaa raw-kuvausta Pentaxin tapaan myös Samsungin kamerassa on painike, jolla voi vaihtaa raw-kuvaustilaan ilman valikoissa kahlaamista. Jos siis vaativa kohde osuu yllättäen eteen, rawkuvan ottaminen käy kätevästi. GX-20 tallentaa rawkuvat Adoben kehittämään dng-muotoon, joten kuvat taatusti aukeavat Elementsissä ja Photoshopissa. Kameran mukana toimitetaan 18–55 millimetrin objektiivi. Uutuuden hinta on noin 1350 euroa.

Samsung GX-20

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!