Samsung WB5000

Samsungin superzoom

Superzoom-kameroiden joukkoon tulee taas uusi malli. Samsung WB5000 on uusi malli ja sen objektiivin polttoväli riittää 26 mm:n laaja-kulmasta 624 mm:n teleobjektiiviin.

tiistai 12. tammikuuta 2010

Optisen zoomin polttovälikerroin on 24. Täällä luke-malla Samsung nousee kärkipäähän ja vain Olympus SP-590UZ:ssa on laajempi zoom. Siinä kerroin on 26. Samsung pääsee aivan uuteen luokkaan, sillä aikaisemmin sen suurin zoom-kerroin taskukameroissa on ollut 10. Uusi malli muistuttaa ulkonäöltään pienikokoista järjes-telmäkameraa. Objektiivin mekki on Schnei-der-Kreuznach ja mukana on optinen kuvanva-kain. Kamera maksaa 360 euroa.

Kuvattavilla silmät auki

Valokuvauksen harrastajia ilahduttavat laajat säätömahdollisuudet, täysi käsisäätömahdolli-suus ja raw-kuvausmahdollisuus. Suurin ISO-arvo on normaalisti 3200 ja jos kuvien puolta pienempi tarkkuus riittää, suurin herkkyys voidaan nostaa ISO 6400:aan. Si-säänrakennettu kasvojentunnistus ymmär-tää 20 kasvot kuvissa ja eri ihmisten kasvot voidaan tallentaa muistiin, jolloin haluttu henkilö löytyy myös aikaisemmin otetuista kuvista. Kuviin saa myös hymyntunnistuksen ja Blink Detection Mode -toiminnolla voi es-tää kuvan oton, jos kuvattavilla on silmät kiinni. WB5000:lla saa myös HD-laatuista vi-deota 1280 x 720 pikselin tarkkuudella. Suu-rin kuvausnopeus on 30 kuvaa sekunnissa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!