Lue myös

Sony Alpha77

digitaalikamera
© shutterstock

Sony Alpha NEX-7

Sonyn peilittömien järjestelmäkameroiden huippumalli on monessa suhteessa ammattikäyttöönkin sopiva reportaasikamera. NEX-7 on pienempi ja kevyempi kuin peilietsinkamera. Se toimii nopeasti, ja sen kennon pikselimäärä on erittäin suuri. Se on Sonyn peilikameroita parempi monessa tilanteessa, mutta ei sentään kaikissa.

maanantai 12. joulukuuta 2011

Ennen testiä emme aavistaneet, että matkoilla ja reportaasikuvauksessa Sonyn peilitön järjestelmä NEX-7 on parhaita käyttämiämme kameroita. Siinä on vain vähän käyttökytkimiä, mutta sen automaattiset toiminnot ovat nopeita ja luotettavia, ja siinä on kaikki säätömahdollisuudet, joihin aktiivikuvaaja on tottunut. Aloitetaan valotuksesta. Jos on valittu täysin käsisäätöinen valotus, säädetään valotusaikaa oikealla peukalolla ja aukkoa kameran päällä olevilla kahdella säätöpyörällä. Valotuksen osuvuutta voi arvoida sävykkään näytön avulla. Siinä näkyy selkeä valotusmittarin osoitin, ja etsinnäytön kuva vastaa hyvin sitä lopullista kuvaa, joka käytössä olevilla säädöillä saadaan. Jos käytetään P-automatiikkaa, voidaan säätää vasemmanpuoleisella rullalla aukon ja valotusajan suhdetta kohteen vaatimusten mukaisesti, kun taas oikeanpuoleisella rullalla säädetään valotuksenkorjausta. Kun käytössä on valotusajan tai aukon esivalinta, vasen rulla säätää valotusaikaa tai aukkoa, kun taas oikeanpuoleisella säädetään valotuksenkorjausta. Aloitteleva kuvaaja voi jättää valotuksen arvioimisen kameralle käyttämällä aiheohjelmia tai Intelligent Auto -ohjelmaa, jossa kamera arvioi sopivan kuvausohjelman. Jos näitä ohjelmia käytettäessä liikuttaa vahingossa säätöpyöriä, ei tapahdu mitään. Sulkimen toimintaviipeeksi ilmoitetaan vain 0,02 sekuntia. Tarkennuskin on kontrastitarkennukseksi varsin nopea ja tarkka. Se käyttää 25 selvästi erottuvaa aluetta. Kamera osoittaa havaitsemansa kasvot neliöllä ja säätää tarkennuksen ja valotuksen niiden mukaan. Siirtyminen automaattisesta tarkennuksesta käsitarkennukseen on helppoa AF/MF-napin avulla. Ja kun tätä nappia painaa, kamera zoomaa digitaalisesti kuvan yksityiskohtaan, mikä helpottaa täsmällistä tarkennusta.

Arvosana: 88%

Lue loput testistä DIGI KUVA -lehdestä 18/2011

Lue lisää

Yhteenveto:

NEX-7 nostaa Sonyn peilittömät järjestelmäkamerat uudelle tasolle. Yksi sen vahvuuksista on laadultaan erinomainen elektroninen etsin. Hyviin puoliin kuuluvat myösmainio kuvanlaatu ja nopea automaattinen tarkennus. Parista heikkoudesta huolimatta NEX-7 on tähän asti kokeilemistamme peilittömistä järjestelmistä paras.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!