Samsung WB1000

Supernäytön paluu

Tämän kompaktikameran suurin uutuus on kameran takapuolella. Samsung WB1000:n upea näyttö on kolmetuumainen ja tarkkaa OLED-tyyppiä.

torstai 16. huhtikuuta 2009

Lcd:n ja OLED:in ero on, että lcd-näytössä kaikki pikselit valaistaan takaapäin eri värisellä ja eri voimakkuisella valolla. Musta ei näy aivan mustana, koska valoa pääsee aina hieman läpi.

OLED-näytössä taas jokainen pikseli tuottaa itse punaista, vihreää ja sinistä valoa. Siitä on selviä etuja. Kontrasti on korkea ja värit ovat kirkkaat. Kuva näkyy kirkkaana ja selvänä auringonpaisteessakin. Tällainen näyttö kuluttaa myös vähemmän virtaa kuin lcd-näyttö ja on myös ohuempi. Pieneen kameraan saa mahtumaan helpommin muutakin tekniikkaa, kun tilaa säästyy.

Ensimmäisen kerran OLED-näyttö nähtiin kamerassa vuonna 2003 ja ensimmäinen kamera on Kodak EasyShare LS633. Silloin OLEDtekniikan harmillinen puoli oli se, että sininen väri hävisi näytöstä varsin nopeasti. OLED-näytöt ovat niin hyviä ja kirkkaita, että ne tulevat yleistymään kameroissa nopeasti. Esimerkiksi katselukulma on hyvin laaja muihin näyttöihin verrattuna.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!