Adobe Photoshop CS4

Syksyn Adobe-uutuus Photoshop CS4

Adoben julkistama Photoshopin uusin versio sisältää lukuisia uusia ominaisuuksia, jotka helpottavat kuvankäsittelyä.

torstai 13. marraskuuta 2008

Kuvaa voi zoomata hiiren liikkein. Kuvan kääntötyökalulla voi kääntää piirtoalustan haluttuun kulmaan. Yleisimpiä säätöjä varten on uusi työkalupaletti. Sen avulla saa nopeasti käyttöön sellaiset toiminnot kuin Levels, Curves ja Saturation.

Kun valinnan tekemiseen käytetään maskeja, voidaan hyödyntää uutta Masks-palettia, jonka avulla voi esimerkiksi hienosäätää valinnan reunoja.

Kuvan koon suurentamiseen on tarjolla uusi työkalu Content-Aware Scaling. Se tutkii suurennettavan kuvan ja venyttää sitä vain sellaisilta alueilta, joissa ei ole venyviä hahmoja. Käyttäjä voi määritellä suurentamiselta suojattavan alueen. Näin esimerkiksi kuvassa oleva ihmishahmot eivä viru tai leviä luonnottomiksi.

Kätevämpää ja nopeampaa

Monia tuttuja toimintoja on parannettu. Ohjelman käyttämä raw-muunnin on versio 5. Siinä on mahdollista säätää vain tiettyjä kuvan osia. Kehitystä on tapahtunut myös työkaluissa Dodge, Burn ja Sponge. Nyt niiden käyttö ei enää turmele värejä tai kontrastia.

Layers-paletissa on uusi työkalu terävyysalueen hallintaan. Sen avulla voidaan yhdistää useita sellaisia samasta kohteesta otettuja kuvia, joiden tarkennus on eri kohdassa. Tällä keinoin saadaan yhdistelmäkuvaan laaja terävyysalue.

Photoshop CS4 maksaa 1035 euroa, Photoshop CS4 Extended 1524 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!