Canon D300

Uusi Canon-järjestelmäkamera

Kauan kestäneiden huhujen jälkeen Canon esitteli tänä aamuna yhden vuoden mielenkiintoisimmista järjestelmäuutuuksista. DIGIKUVA oli luonnollisesti mukana lehdistöesittelyssä. Vain kuukausi sitten Nikon esitteli edistyneille harrastajille suunnatun D300S-mallin ja nyt Canon vastaa kilpailuun EOS 7D –mallilla. Se tekee tarkkoja ja suuria kuvia.

tiistai 1. syyskuuta 2009

Videota voi kuvata Full HD –laatuisena. Kamerassa on muutakin uutta.

Uusi malli asettuu EOS 50D:n ja EOS 5D Mark II:n väliin sekä hinnaltaan että ominaisuuksiltaan. Kenno on APS-C-kokoinen ja polttovälikerroin on 1,6x. Suurin kuvien koko on 17,9 miljoonaa pikseliä.

Uusi malli asettuu EOS 50D:n ja EOS 5D Mark II:n väliin sekä hinnaltaan että ominaisuuksiltaan. Kenno on APS-C-kokoinen ja polttovälikerroin on 1,6x. Suurin kuvien koko on 17,9 miljoonaa pikseliä.

EOS 7D:ssa on kaksi DIGIC 4 –prosessoria. Suurin kuvausnopeus on kahdeksan kuvaa sekunnissa. Sekä 50D:ssa että 5D Mark II:ssa on vain yhdeksän tarkennuspistettä, mutta uutuudessa niitä on 19 ja ne kaikki ovat ristikkäistarkennuspisteitä. Se lisää varmasti tarkkuutta.

Koko tähtäinjärjestelmää on parannettu. Tähtäin näyttää 100 prosenttia kuvasta, kun yleensä järjestelmät näyttävät noin 95 prosenttia, eivätkä aivan kuva-alan reunoja. Tähtäinkuva on suurempi kuin APS-C-kennoa käyttävissä kameroissa yleensä. Näytössä näkyy haluttaessa myös läpikuultava lcd-näyttö, johon saa apulinjat ja mittauksen alan. Lcd-näytön koko on 3,0 tuumaa, ja siihen saa vesivaa´an, jonka avulla kameran saa täsmälleen suoraan.

7D:n valonmittaus on uusittu kokonaan. Kamera mittaa valon 63 alueelta. Valon- ja etäisyydenmittaus ottaa huomioon myös värin ja säätää arvot varmasti oikein.

Kamerassa on sisäänrakennettu salamalaite ja 7D on ensimmäinen EOS-kamera, jolla voi ohjata ilman lisälaitteita ulkoisia Speedlite-salamalaitteita langatta suoraan kamerasta ilman erikseen hankittavia lisälaitteita. Kamerassa on useita itse ohjelmoitavia painikkeita.

Videon tarkkuus on Full HD –tarkkuudella 1920 x 1080 pikseliä ja suurin kuvausnopeus on PAL-muodossa 25 (ja myös elokuvanopeus 24 kuvaa sekunnissa) ja NTSC-muodossa 30 kuvaa sekunnissa. HD-tarkkuudella nopeudet ovat 30 ja t60 kuvaa sekunnissa. Valotusaikaa ja aukkoa voi säätää myös videokuvauksessa vapaasti. Videota voi leikata sopivan mittaiseksi jo kamerassa.

Kameran runko maksaa 1790 euroa. 7D:n saa kahtena pakettinakin. Runko ja 18-135 mm:n objektiivi maksaa 2390 euroa ja runko 15-85 mm:n uutuus-objektiviilla maksaa 2750 euroa. Kameraa alkaa saada lokakuussa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!