Uutuus tosiharrastajalle

Panasonic esitteli kaksi vuotta sitten kehittyneen LX3-kompaktikameran. Nyt sille on valmistunut seuraaja, joka on selvästikin suunnattu tosiharrastajille. Canonin G11:n kanssa kilpailevan uutuuskameran ZOOM’OBJEKTIIVI ON VALOVOIMAINEN ja siinä on monipuoliset käsisäädöt.

perjantai 20. elokuuta 2010

Jos järjestelmäkamera tuntuu liian paina valta mukana pidettäväksi, hyvä ja käsi-säädöilläkin toimiva kompaktikamera saat-taa olla erinomainen vaihtoehto. Panasonicin uusi kompaktikamera on suunnattu juuri täl-laiseen tarpeeseen. Luokkaa ovat tähän asti hallinneet Canonin PowerShot G -sarjan ka-merat. DIGIKUVA pääsi kokeilemaan uutta Lumix DMC-LX5:sta, ja kokeilun perusteella on ilmiselvää, että Panasonic lähtee haasta-maan juuri Canon G11:n.

LX5:lla voi kuvata Canonin tapaanmyös raw-muodossa ja suurin kuvakoko on maltilliset 10,1 miljoonaa pikseliä. Kamerassa on uudenlainen ccd-kenno, jonka pitäisi val-mistajan mukaan toistaa laajempi dynaami-nen alue ja tuottaa vähemmän kohinaa kuin aikaisemman LX3-mallin. Optinen zoom on 3,3-kertainen ja polttoväli vastaa 24–90 mm:iä. Kameran zoom on suppeampi kuin Canonissa, jossa se on viisinkertainen, mutta vastaavasti Panasonic Lumixin valovoima on kaksinkertainen. Panasonicissa se on F2,0 ja PowerShot G11:ssa F2,8.LX5:ssa on aikaisemmasta poiketen kätevä säätöpyörä taustapuolella.

Säätöpyörästä voidaan valita aukko, valotusaika ja valotuksen korjaus. Kamerassa on suuri ja hyvin erottuva vi-deon käynnistyspainike. Video on HD 720p -laatuista. Kameran päälle voi kiin-nittää erillisen sähköisen tähtäimen, jos sommitteluun ei halua käyttää vain taus-tapuolen näyttöä. Tähtäin pitää kylläkin ostaa erikseen.

Panasonic Lumix DMC-LX5:n hintaa ei ole vahvistettu, mutta sen odotetaan asettuvan noin 630 euroon.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!