Panasonic Lumix DMC-G1

Vaihdettavat objektiivit kompaktikamerassa

Panasonic on julkistanut järjestelmäkameran, jossa on perinteisen peilietsimen asemesta elektroninen etsin. Kamerassa yhdistyvät kompaktikameran ja järstemäkameran edut.

torstai 20. marraskuuta 2008

Panasonic ja Olympus ovat esitelleet yhdessä kehittämänsä järjestelmäkamerastandardin, jonka nimi on Micro Four Thirds. Uuden järjestelmän ensimmäinen kamera on Panasonicin Lumix DMC-G1.

Siinä ei ole lainkaan samanlaista peilietsinä kuin perinteisissä digitaalisissa järjestelmäkameroissa. Tästä huolimatta kamerassa on vaihdettavat objektiivit.

Peilietsimen puuttumisen takia kamerasta on voitu tehdä tavallisiin järjestelmäkameroihin verrattuna hyvin pienikokoinen. Peilietsimen korvaavat live view -suorakatselu ja elektroninen etsin. Etsinkuvan tarkkuus vastaa peräti 1,4 miljoonaa pikseliä ja päivitysnopeus 60 kuvaa sekunnissa.

Etsinkuva on siis hyvin tarkka. Järjestelmäkameroiden nopea automaattitarkennus perustuu vaiheentunnistukseen. Tähän tarvitaan kuitenkin peilejä, eikä uudessa G1-kamerassa voida siten käyttää vaiheentunnistustarkennusta. Sen sijaan kamerassa käytetään kompaktikameroiden tarkennustapaa eli kontrastintunnistusta. Yleensä tämä tapa on vaiheentunnistusta hitaampi. Panasonic on kuitenkin onnistunut saamaan tarkennusnopeuden peilikameroiden tasolle.

Suorakatselun ja kontrastintunnistuksen avulla kameraan on saatu myös kasvontunnistus ja kohteen tyypin tunnistava iA-automatiikka.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!