Valovoimainen objektiivi Sigmalta

Japanilainen Sigma on valmistanut korkealuokkaisia objektiiveja vuodesta 1961 ja perinne jatkuu. Tuorein tulokas on kiinteällä 50 millimetrin polttovälillä varustettu objektiivi, jonka valovoima on F1,4.

torstai 22. toukokuuta 2008

Japanilainen Sigma on valmistanut korkealuokkaisia objektiiveja vuodesta 1961 ja perinne jatkuu. Tuorein tulokas on kiinteällä 50 millimetrin polttovälillä varustettu objektiivi, jonka valovoima on F1,4. Kyseessä on siis perinteinen valovoimainen objektiivi, joka sopii monenlaisiin olosuhteisiin.

Jos objektiivi kiinnitetään esimerkiksi Nikonin kameraan, jonka rajauskerroin on 1,5, polttoväli on kinomitoilla 75 millimetriä. Näin ollen uutuusobjektiivi on hyvä vaihtoehto esimerkiksi muotokuvaukseen. Aukolla F1,4 pääkohdetta on helppo korostaa jättämällä tausta sumeaksi.

Sigman mukaan linsseissä on käytetty huippuluokan materiaaleja, eikä kromaattisen aberraation kaltaisia virheitä pitäisi esiintyä. Objektiivissa on nopea ja lähes äänetön HSM-tarkennusmoottori, mutta myös käsikäyttöinen tarkennusrengas.

Sigma 50mm F1.4 EX DG HSM tulee markkinoille myöhemmin tänä vuonna, eikä sen hintaa ole vielä vahvistettu. Hintaluokka lienee 600–700 euron tasoa.

Sigma 50mm F1.4 EX DG HSM

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!