EOS R5 -kamera Canon

EOS R5:ssä on samoja toimintoja kuin kalliissa elokuvakameroissa.

© Canon

Canon paljasti uusia ominaisuuksia EOS R5 -kamerasta

Canon on jälleen antanut tietoja kehitteillä olevasta EOS R5 -kamerastaan. Se kuuluu uraauurtavaan EOS R -sarjaan, ja siltä voi odottaa uskomattomia teknisiä ominaisuuksia, kuten 8K-raakakuvaus. Canon tuo markkinoille myös elokuvakameran ja objektiivin, joka soveltuu erityisen hyvin televisiostudioihin.

keskiviikko 22. huhtikuuta 2020 teksti C. Trant

Vaikuttavia kuvausominaisuuksia

Canon on jo kolmannen kerran antanut julkisuuteen tietoa tulevasta EOS R5 -mallistaan, joka on peilitön kinokoon järjestelmäkamera.

Canonin mukaan kamera on kehitetty niiden sisällöntuottajien kasvavan kysynnän perusteella, jotka haluavat sekä korkealaatuisia valokuvia että elokuvia tallentavan kameran.

Erityisesti on syytä huomata, että tämä kamera tallentaa peräti 8K-raakavideota nopeuteen 29,97 fps asti koko kuvakennon leveydeltä, mikä tarkoittaa 33 megapikselin ruutuja 16:9-kuvasuhteella. Tämäkin ominaisuus omalta osaltaan tekee siitä elokuvatason kameran.

Canonin mukaan malli soveltuu siten erityisen hyvin huippuluokan tuotantoihin kuten mainoksien, draamojen ja dokumenttielokuvien kuvaukseen.

Kamerassa on myös kaksi korttitpaikkaa, yksi CFexpress- ja yksi SD-korteille. CFexpress-korttia voi kutsua tulevaisuuden muistikortiksi, sillä se on huomattavasti nopeampi kuin nopeinkaan SD-kortti.

Lue myös: Valitako peilitön järjestelmäkamera vai peilijärjestelmäkamera?

Tässä muutamia Canon EOS R5:n teknisiä ominaisuuksia:

 • 8K RAW koko kennon leveydeltä nopeuteen 29,97 fps asti
 • Tallennustapoja ovat 4:2:2 10-bittinen Canon Log (H.265) tai HDR PQ (H.265)
 • 4K-videotallennus koko kennon leveydeltä nopeuteen 119,88 fps asti, 4:2:2 10-bittinen Canon Log (H.265) tai HDR PQ (H.265)
 • 4K-videotallennus koko kennon leveydeltä nopeuteen 59,94 fps asti ulkoiselle tallentimelle 
  HDMI-liitännän kautta;
   4:2:2 10-bittinen Canon Log (H.265) tai HDR PQ (H.265) 
 • Dual Pixel -automaattitarkennus kaikilla videointiohjelmilla, resoluutioilla ja kuvataajuuksilla
 • 5-akselinen optinen IBIS-kuvanvakain, joka toimii yhdessä Canonin EF-objektiivien kuvanvakaimen kanssa
 • Kaksi muistikorttipaikkaa: CFexpress ja SD UHS-II

Englanninkielinen lehdistötiedote lisätietoineen on luettavissa täällä.

EOS R5 -kamera Canon

Canon EOS R5 tallentaa 8K-tarkkuuden videota, joka vastaa laajakangaselokuvan laatua.

© Canon

Uusi kamera TV- ja elokuviatuotantoon

Canon on samaan aikaan julkistanut EOS C300 Mark III:n. Se on Canonin toisen sukupolven Cinema EOS -kamera, jossa on uusi Super 35 mm 4K CMOS DGO (Dual Gain Output) -kenno. Lopputulos perustuu modulaariseen suunnitteluun, ja kamera tallentaa useissa tiedostomuodoissa.

Samalla Canon esittelee myös CN10X25 IAS S -objektiivin. Se on monipuolinen, 8K-yhteensopiva Cine-servo-zoom ja sen polttovälialue on poikkeuksellisen laaja: 25–250 mm.

Lisätietoa kamerasta on täällä.

Lue myös: Tässä ovat tämän hetken parhaat kamerat

EOS C300 Mark III on modulaarinen eli osioista koostuva kamera, jolla voidaan tallentaa videoita monissa eri tiedostomuodoissa.

© Canon

Uusi objektiivi TV-studioihin

Canon on myös kertonut laajentavansa tehokkaiden 2/3" 4K -TV-objektiiviensa valikoimaan pienikokoisella ja kevyellä CJ18ex7.6B KASElla.

Tämä zoom on 4K-yhteensopiva ja siinä on 18-kertainen polttovälialue: 7,6–137 mm, ja erittäin hyvä optinen suorituskyky.

Lue myös: Tätä tarkoittavat objektiivin aukkoarvot

CJ18ex7.6B KASE

Uuden, älykkään muotoilun ansiosta tämä tämä TV-objektiivi on pieni ja kevyt ja sopii mm. studiotuotantoihin, joissa ei tehdä pitkiä zoomauksia.

© Canon

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!