Logo
Aito juhlanumero

Digikuva nro 250 on ilmestynyt ja kaupoissa.

Digikuva nro 250: tähtitaivaan kuvaamista ja uuden Lightroomin ominaisuuksia

Juhlanumero on ilmestynyt, nimittäin Digikuvan historian 250. lehti, jonka aiheita ovat muun muassa öisen tähtitaivaan kuvaamistekniikka ja siluetit. Lisäksi ilahdutamme lukijoitamme kolmella uudistuksella.

tiistai 19. joulukuuta 2017 teksti Louise Hagemann

Hurraa, nyt on syytä juhlaan! Nyt olemme julkaisseet keräilykappaleen, nimittäin järjestyksessä 250. Digikuva-lehden, jossa katsomme, miten valokuvaustekniikka on kehittynyt vuodesta 2003, jolloin ensimmäinen Digikuva ilmestyi, tähän päivään.

Tiesitkö esimerkiksi, että:

 • Ensimmäisissä numeroissamme testasimme 4 megapikselin ja alle 700 euron kameroita. Olimme aivan täpinöissämme, koska virtanapin painamisesta ensimmäiseen kuvaan kului aikaa vain 4,5 sekuntia?
 • Juhlimme lehden sadatta numeroa kakulla, joka oli sulaa, kun kuvasimme sitä lämpölamppujen alla?
 • Ensimmäinen lukijamatkamme vei upeille Norjan Sirdal-vuorille. Matka oli huikea menestys ja myytiin loppuun 45 sekunnissa?

Lue tämä ja monia muita hauskoja anekdootteja vuosien varrelta kameroiden ja koko valokuvauksen kehityksestä sekä siitä, miten me olemme noita asioita lähestyneet.

Tässä kolme suurta uudistusta, jotka olemme tehneet sinua varten:

 1. Uudistunut kurssiosio, jossa esittelemme Elementsin, Photoshopin ja Lightroomin käyttöä entistä havainnollisemmin. Olemme lisänneet Lightroomin osuutta, ja mukana on nyt opas Lightroomin järjestelyosioon.
 2. Uudistunut Kirjelaatikko, jossa on olennaista teknistä tietoa.
 3. Uusi juttusarja, Näkymiä linssin takaa, jossa käymme kullakin kerralla läpi jonkin tietyn polttovälialueen ja kerromme muun muassa, millaisia objektiiveja tuolta alueella on markkinoilla.
Tähtikierre
Kaunis tähtikierre

Tähtikierteen kuvaamiseen tarjoutuu tilaisuuksia tänäkin talvena. Jutussa annamme tähän kunnon ohjeet.

© Jesper Grønne

Digikuvassa 1/2018 lisäksi:

 • Suuri kuvausopas yötaivaan ystäville: Linnunrata, revontulet, tähdenlennot ja tähtikierre sekä katsaus taivaanilmiöihin vuonna 2018.
 • Kaikki olennainen Lightroomin kahdesta uudesta versiosta, Classic CC:stä ja CC:stä – tutustuminen, käytön pääpiirteet, ominaisuudet ja muutokset + kumpi versio sopii sinulle.
 • Kiinnostavassa jaastattelussa Jeroen Swolfs, joka kiersi seitsemän vuotta valokuvaten maailman pääkaupunkeja. Hän paljastaa lempipaikkansa, ajatuksensa Suomen pääkaupungista sekä pelottavasta Pohjois-Koreasta.
 • Suurtestissä peräti yhdeksän kuvankäsittelyohjelmaa. Adobe on hallinnut markkinoita vuosikaudet, mutta kilpailu on koventunut ja erot kutistuneet.
 • Hyviä vinkkejä siluettien kuvaamiseen – olitpa aloittelija tai edistynyt harrastaja.
 • Uutisia , mm. uusi GoPro, tuotearvioita: OM-D E-M10 Mark III ja monta muuta.

Muista, että tilaajana tai irtonumeron ostajana voit käyttää Digikuvan Etunurkkaa, jossa tällä kertaa esitellään mm. uutta Lightroomia, Photoshopin siveltimiä sekä annetaan hyviä kuvankäsittelyneuvoja.

Hyviä lukuhetkiä!

Tilaa Digikuva, niin voit lukea viisi uusinta numeroamme mobiililaitteilla Wype-sovelluksen kautta

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!