© Shutterstock.com

Kysy Digikuvan kotisivuista

Täällä on vastauksia useimmin esitettyihin kysymyksiin Digikuvan kotisivuista, mukaan lukien Välineopas ja Etunurkka.

keskiviikko 18. lokakuuta 2017

Voiko Digikuvan kotisivuja käyttää mobiililaitteilla?

Kyllä. Sekä itse digi-kuva.fi -sivusto että siihen kuuluvat Välineopas ja Etunurkka näkyvät kaikilla laitteilla: tietokoneella, tabletilla ja älypuhelimella.

Mikä on Etunurkka?

Etunurkka on kotisivujemme osio, jossa lehtemme tilaajilla on käytössään runsaasti kurssivideoita, ohjelmia, sovelluksia, Lightroom- ja Photoshop-vinkkejä, testaamillamme kameroilla otettuja kuvia ynnä muuta digisisältöä.

Mikä on Välineopas?

Lisäämme kaikki tekemämme valokuvauslaitteiden testit ja tuotearviot Välineoppaaseen, jossa voit saada tietoja kiinnostavista tuotteista sekä vertailla niitä muihin. Välineopasta päivitetään uusilla tuotteilla jatkuvasti.

Miten löydän haluamani asiat Etunurkasta?

Etunurkan etusivulla löytyy lehden uusin sisältö videoineen, sovelluksineen ja ohjelmineen ym. Voit myös etsiä hakukentän kautta tai napsauttaa linkkiä Kaikki sisältö, minkä jälkeen voit suodattaa sisältöä rastittamalla vasemmalla näkyviä eri ruutuja niin, että näet esimerkiksi vain Lightroom-aiheisia videoita.

Jos haet jotain tiettyä asiaa, esim. Photoshop-makroja ja esiasetuksia, sovelluksia tai videoita, voit valita sen ylhäällä olevasta valikkokohdasta.

En pääse Etunurkan etusivulle?

Joillekin käyttäjille voi käydä niin, että etusivun asemesta näytölle ilmestyykin jokin lehden artikkeli. Kyseessä on taannoinen, tilapäinen vika: etusivun sijaan eteen tuli artikkeli, ja selain pyrkii yhä toistamaan saman virheen. Asian pitäisi korjautua selaimen välimuistin (cache) tyhjentämisellä, joka tehdään selaimen asetuksissa. Esim. Google Chromessa tämä tehdään napsauttamalla oikeassa yläkulmassa olevaa kolmea pistettä ja valitsemalla Lisää työkaluja ja Poista selaustiedot. Poista rastit muista ruuduista paitsi Välimuistissa olevat kuvat ja tiedostot ja napsauta Poista selaustiedot. Seuraavalla kerralla pääset etusivulle, kun menet osoitteeseen digi-kuva.fi/etunurkka

Miten Etunurkan sisältöä käytetään?

Halutessasi katsoa videon, ladata ohjelman, katsoa testikuvia ym. napsauta vihreää Katso video- tai Lataa-painiketta. Sinun tulee olla kirjautuneena sisään palveluun käyttäjäprofiilillasi sekä pitää tilaajanumerosi esillä, jotta voit käyttää digitaalista sisältöämme. Jos et ole kirjautuneena, palvelu kysyy käyttäjäprofiiliasi, kun painat vihreää painiketta.

Miten kirjaudun sisään?

Napsauta etusivumme oikeassa yläkulmassa olevaa ihmishahmokuvaketta tai linkkiä Kirjautuminen Etunurkan etusivulla. Anna sähköpostiosoite ja salasanasi.

Miten perustan käyttäjäprofiilin?

Napsauta etusivumme oikeassa yläkulmassa olevaa ihmishahmokuvaketta tai linkkiä Kirjautuminen Etunurkan etusivulla. Valitse komento Luo profiili ja anna pyydetyt tietosi.

En löydä tai muista salasanaani

Napsauta etusivumme oikeassa yläkulmassa olevaa ihmishahmokuvaketta tai linkkiä Kirjautuminen Etunurkan etusivulla. Koeta sisäänkirjautumista, ja jos se ei onnistu, napsauta linkkiä Oletko unohtanut salasanasi? Anna sähköpostiosoitteesi, niin saat siihen viestin, jossa on linkki salasanan nollaamista ja uudistamista varten.

Tilaukseni on voimassa, mutten pääse käsiksi digisisältöön

Lehtitilauksen lisäksi sinun tulee perustaa henkilökohtainen käyttäjäprofiili kotisivustollemme, jotta voimme rekisteröidä sinut niiden käyttäjäksi. Käytä samaa sähköpostiosoitetta, jota käytit lehtitilausta tehdessäsi. Vain silloin voimme nähdä, että käyttäjäprofiiliisi on liitetty asiakasnumero.

Palvelu väittää, etten ole tilaaja, vaikka olen.

Se tarkoittaa sitä, että asiakasnumeroasi ei ole liitetty käyttäjäprofiiliisi  Kun olet kirjautuneena sisään, napsauta oikealla ylhäällä olevaa painiketta, jossa on nimesi. Napsauta painiketta Muokkaa profiilia ja syöttää asiakasnumerosi, jolloin se liitetään käyttäjäprofiiliisi. Nyt pääset käyttämään digisisältöämme.

Mistä löydän asiakasnumeroni?

Kymmennumeroinen asiakasnumero on maksutositteessa, joka on lehden välissä.

Ongelmani jatkuvat, mitä teen?

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Kirjaudu sisään kirjoittamalla 10-numeroinen asiakasnumerosi ja postinumerosi.

Henkilökohtainen puhelinpalvelu (0203 34433) on avoinna arkisin klo 9–16.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!