© DigiKUVA

Fujifilmin uusi järjestelmäkamera haastaa täyden koon kennot

DigiKUVA oli eturivissä paikalle, kun Fujifilm julkaisi X-H2:n Fujifilm X Summitissa New Yorkissa. X-H2 kilpailee täyden koon kennojen kanssa ennätyksellisellä 39,8 miljoonan pikselin resoluutiollaan.

perjantai 9. syyskuuta 2022 teksti P. Siersbæk

Fujifilm julkaisi uuden X-H2-järjestelmäkameran suuressa tilaisuudessa New Yorkissa. X-H2:ssa on APS-C-kenno niin kuin muissakin Fujifilmin X-sarjan kameroissa, mutta uutuuden resoluutio on ennätyksellisen korkea.

X-H2:n resoluutio on peräti 39,8 miljoonaa pikseliä. Se on korkeampi kuin missään muussa APS-C-kennossa, mikä tekee siitä varteenotettavan kilpailijan monelle markkinoiden edistyneimmille täyskennokameroille. 

Toisin kuin rinnakkaismallissaan X-H2S:ssa, jossa on ns. pinottu kenno ja panostettu nopeuteen, X-H2:ssa on tavallinen X-Trans-kenno.

X-H2 on suunnattu pikemminkin muotokuviin, tilanteisiin ja maisemiin kuin toimintaan, vaikkakin kameralla saa 15,0 kuvaa sekunnissa ja suljinaika on lyhimmillään vain 1/180 000 sekuntia.

X-H2:ssa on sama edistynyt automaattitarkennus ja jatkuva tarkennus sekä kohteentunnistus kuin X-H2S:ssä. Lisäksi X-H2:llä voi tallentaa 8K-videota 30 kuvaa sekunnissa.

Fujifilm X-H2:n hinta on 2 499 €.

Digital FOTO osallistuu sekä X Summitiin että Fujikina 2022 -tapahtumaan New Yorkissa. Kokeilemme kamerauutuutta parhaillaan ja raportoimme digi-kuva.fissä tuoreeltaan kokemuksistamme sekä esittelemme joitakin X-H2:llä New Yorkissa kameran ominaisuuksia kokeillessamme ottamiamme kuvia.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!