Hasselblad H6D

Hasselbladilta 100 kallista megapikseliä

Ruotsalainen kameravalmistaja Hasselblad juhlii 75-vuotiasta taivaltaan julkistamalla H6D-kameran, jonka tarkkuus on hyytävät 100 megapikseliä. Toimintoja ja ominaisuuksia löytyy moneen makuun.

perjantai 8. huhtikuuta 2016

Hasselblad valmistaa keskikoon kameroita, joista tavalliset kuolevaiset palkannauttijat saavat vain haaveilla. Uusi H6D ei tee poikkeusta tässä kohtaa.

Sata megapikseliä ja uuden perheauton hinta on yhdistelmä, jota moni jää vain ihmettelemään ja haaveilemaan. Ja niinpä me jäimmekin hetkeksi haaveilemaan:

Hasselbladin 75-vuotispäivän kunniaksi julkistettavassa H6D:ssa on täysin uudenlainen sähköinen alusta ja uusia komponenttja. Näyttää siltä, että ruotsalaisfirma pyrkii aloittamaan puhtaalta pöydältä.

H6D-sarjaan kuuluu kaksi kameraa: H6D-100c, jossa on 100 megapikselin cmos-kenno, ja H6D-50c, jonka kuvakennossa on tuotenimensä mukaisesti 50 megapikseliä.

Lisäksi H6D:ssa on laaja suljinaikakirjo – tunnista 1/2000 sekuntiin – ja entistä nopeampi sarjakuvaus sekä usb 3.0 -liitäntä, jottei suuren datamäärän siirtelyyn kuluisi kohtuuttomasti aikaa. Ominaisuuksiin kuuluvat arvatenkin myös wi-fi-verkkoliitäntä ja 4K-video.

Hasselblad H6D

Kallista lystiä

Hasselbladin toimitusjohtaja Perry Oosting sanoi juhlapuheessaan mm. seuraavaa: "H6D-sarjan julkistus toimii lähtölaukauksena Hasselbladin juhlavuodelle. Esittelemällä uuden keskikoon kameran näytämme myös sen innovatiivisuuden ja intohimon, joka on määrittänyt työtämme nämä ensimmäiset 75 vuotta. Pakkomielteisen kunnianhimoinen asenteemme optiseen laatuun sekä puhdas käsityö ovat tämän ruotsalaisen kameran laadun perustekijät."

Entäpä hinta? Hasselblad H6D-50c on kahdesta uutukaisesta edullisempi, ja sen listahinta veroineen on noin 28 500 euroa, ja varsinainen kruununjalokivi, H6D-100c, maksaa nipin napin alle 36 000 euroa.

Jatkakaamme haaveilua kurkkaamalla, mikä oli valokuvaaja Tom Oldhamin ensivaikutelma kamerasta:

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!