Canon 5D IV

Huhuja liikkuu – nähdäänkö pian Canon EOS 5D Mark IV?

Huhujen mukaan Canon olisi lähiaikoina julkistamassa seuraajaa EOS 5D Mark III -kameralle, joka tuli markkinoille vuonna 2012. Jos huhut pitävät paikkansa, esitellään EOS 5D Mark IV vappuun mennessä.

keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Canon EOS 5D -sarjan mahdollinen päivitys nimeltään Mark IV on ollut huhuilijoiden huulilla jo pitemmän aikaa, mutta japanilaisvalmistajaa lähellä olevien tahojen viestien perusteella on syytä olettaa, että 5D Mark IV tuodaan julkisuuteen huhtikuun loppupuolella.

Canonin uusin lippulaivamalli EOS-1D X Mark II tulee myyntiin juuri huhtikuun loppupuolella, ja sama ajankohta sopisi mainiosti toisen suuren uutuustuotteen, EOS 5D Mark IV:n julkistusajankohdaksi.

Mark IV:n teknisistä ratkaisuista liikkuu jo erilaisia arvailuja. Rungon oletetaan olevan kevyempi kuin Mark III:ssa, mutta ei suinkaan teknologisen edistyksen kustannuksella. On myös veikkailtu, että Mark IV:ssa on GPS-paikannus ja wi-fi-liitäntä sekä suurempi resoluutio ja samat herkkyysominaisuudet kuin EOS-1D X Mark II:ssa.

Lisää kuvatarkkuutta ja sarjakuvausnopeutta

Resoluution eli tarkkuuden on arvailtu kasvavan 22,3 megapikselistä (Mark III) 28 megapikseliin. Lisäksi EOS 5D Mark IV näyttäisi saavan päivitetyn Digic 6+ -prosessorin. 5D Mark III:ssa on Digic 5 -prosessori.

Huhusivusto Canon Rumors antaa lisäksi ymmärtää, että Mark IV ottaisi edeltäjäänsä huomattavasti enemmän kuvia sekunnissa. Mark III:n sarjakuvausnopeus on kuusi kuvaa sekunnissa, mutta Mark IV:n vastaava luku voi olla yhdeksän ellei peräti kaksitoista. Tämä olisi hyvä uutinen ainakin urheilukuvaajille.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!