Nik Collection, Lightroom CC ja Lightroom Classic aiheuttavat riemua

Kuvankäsittelyyn on saatu viime päivinä paljon uutta. Siinäpä ilonaihetta!

© Shutterstock

Viikon painavimmat: Lightroom nonstop, puhelin postissa ja varovainen toive

Viikon painavimmat -jutussa kerromme, mitkä valokuvausalan uutiset ja ilmiöt ovat viime päivinä erityisesti jääneet mieleemme. Tällä kertaa Lightroom on ollut sekä huulillamme että koneillamme, mutta olemme odottaneet jännityksellä myös postinjakajaa.

keskiviikko 1. marraskuuta 2017 teksti Louise Hagemann
Digikuva tekee yhteenvedon viimeisen viikon tärkeimmistä valokuvausuutisista

Digikuva suosittelee

Katsauksessamme Viikon painavimmat kerromme, mitkä näyttelyt, tuotteet, projektit ja muut valokuvausalan uutiset ja ilmiöt ovat viime päivinä erityisesti jääneet mieleemme.

Tällä kertaa esittelijänä on toimittaja Markku Seppänen.

Viimeisen vajaan parin viikon aikana ovat Lightroomin uudet logot tulleet tutuiksi toimituksessamme. 

Ohjelma on alusta lähtien ollut suosikkimme, mitä tulee yleiseen kuvankäsittelyyn, ja siksi sen viimeisin perusteellinen päivitys on ollut meille iso asia.

Tällä kertaa ohjelma päivitettiin kahdeksi eri versioksi Lightroomista, joista perinteistä versiota, Lightroom Classicia, päivitettiin hyvinkin reilulla kädellä.

Adobe Photoshop meni myös eteenpäin uusimman Creative Cloud -päivityksen myötä, ja olemmekin jo täyttä päätä testaamassa sitä. 

Haluatko oppia lisää Photoshopista ja Lightroomista? Tilaa Digikuva, niin saat 142-sivuisen Photoshop-kirjamme, jossa on runsaasti kuvankäsittelyohjeita Adoben ohjelmiin, ja 2 numeroa Digikuvaa yhteishintaan 14,90. 

Samalla pääset käyttämään Etunurkkaa, jossa on runsaasti videokursseja kuvaamisesta ja kuvankäsittelystä. 

Odotamme kovasti iPhone X:ää

Toinen jo kauan odottamamme uutinen taikka uutuus on iPhone X. 

Se tulee postin mukana pian kaikille sen heti ensimmäisen tilaisuuden tullen ennakkotilanneille, joita tässä toimituksessa on useampiakin. 

Odotamme jo kovasti pääsevämme näkemään, mitä se, että sen kamera vangitsee 83 prosenttia enemmän valoa kuin edeltäjänsä, tarkoittaa käytännössä.

DxO valmistelee yllätystä?

Tällä viikolla kuultiin myös, että ranskalainen ohjelmistovalmistaja DxO on ostanut Nik Collectionin

Sen lisäksi, että Nik Collection herätettiin henkiin, on positiivista myös se, että DxO aikoo kehittää Nik Collectionin fiksua U-point-tekniikkaa eli kontrollipisteitä, jotka ovat tuttuja monille Nik Collectionin sekä DxO:n PhotoLabin käyttäjille.

Vielä yksi kysymys, DxO Vuonna 2015 esittelitte kiinnostavan kameran nimeltä DxO One. 

Sen jälkeen on ollut hiljaista sen asian suhteen, mutta toivottavasti aktivoidutte silläkin saralla – voisi näet kuvitella, että DxO kehittelisi 360 asteen kameraa tai jotain muuta mielenkiintoista uutuutta.

Digikuvan Photoshop-koulu-kirja sisältää myös Nik Collection -kuvankäsittelykursseja. 

> Tilaa Digikuva, niin saat 142-sivuisen Photoshop-kirjamme, jossa on runsaasti kuvankäsittelyohjeita, ja 2 numeroa Digikuvaa yhteishintaan 14,90. 

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!