Jotkut haluavat kuvata kansallispuistojen kauniita maisemia. Toiset haluavat ottaa kuvia vedenalaisessa pimeydessä ja hiljaisuudessa, ja kolmannet puolestaan jatkuvasti muuttuvassa ja dynaamisessa kaupunkiympäristössä.
Digikuvassa 12/22 annamme vinkkejä näihin kaikkiin, olitpa sitten aloittelija tai jo kokenut kuvaaja.
Pohjoismaiden uusimmat kansallispuistot
Maailman ensimmäinen kansallispuisto, Yellowstone, perustettiin vuonna 1872. Sen jälkeen ajatus luonnonalueiden suojelun merkityksestä on vähitellen levinnyt ympäri maailmaa. Suojellut alueet ovat myös erinomaisia paikkoja ottaa upeita kuvia.
Jahdatessamme suuria valokuvauselämyksiä unohdamme usein oman lähiympäristömme. Luonnonsuojelualueiden luettelo pitenee Pohjoismaissa, ja se on hyvä uutinen luontokuvaajille. Digikuvan numerossa 12/22 annamme ideoita seuraavaksi matkakohteeksesi.

Pohjoismaiden kansallispuistojen määrä kasvaa – listalta löytyy paljon mielenkiintoisia kuvauskohteita.
© ShutterstockSyvyyksien salaisuudet
Ruotsalainen Alex Dawson ottaa upeita kuvia veden alla. Hän on sukeltanut pimeissä luolissa ja kohdannut äkäisiä haita. Vaikka hän on kiertänyt ympäri maailmaa, hän sukeltaa yhä mieluiten Pohjoismaissa, joissa on yllättävän paljon hyviä paikkoja liikkua veden alla.
Lue hänen haastattelunsa Digikuvan numerosta 12/22:sta ja tutustu upeisiin Pohjoismaissa otettuihin vedenalaisiin kuviin.

Tuna-Hästbergin seikkailukaivos on Ruotsissa sijaitseva hylätty rautakaivos, jossa voi sukeltaa.
© ShutterstockArkkitehtuurin kauneutta
Kaupunkiympäristö on muutakin kuin harmaita betonirakennuksia, joista puuttuvat kaikki yksityiskohdat. Myös kaupungissa voi saada upeita, luovia ja teknisesti korkeatasoisia kuvia, jotka ovat hauskoja kuvata ja vaikuttavia katsella.
Digikuvan numerossa 12/22 kerromme, miten pääset alkuun arkkitehtuurikuvien ottamisessa. Tämä valokuvauksen laji on suhteellisen helppo aloittaa, sillä kohteet pysyvät paikallaan.
