Pohjoismaiden uudet kansallispuistot

Yksi Pohjoismaiden uusimmista kansallispuistoista on Tanskassa Bornholmin saarella sijaitseva Almindingen. Uusimmassa numerossa esittelemme sen ja kolme muuta uutta kansallispuistoa.

© Shutterstock

Uusi lehti: Ota parempia kuvia luonnossa, vedessä ja kaupungilla

Digikuvan numerossa 12/22 annamme vinkkejä ja neuvoja parempien kuvien ottamiseen luonnossa, vedessä ja kaupungilla. Esittelemme Pohjoismaiden uusimpia kansallispuistoja, kerromme vedenalaiskuvauksen haasteista ja näytämme, miten saat kuvattua kaupungin arkkitehtuurin vaikuttavia yksityiskohtia parhaalla mahdollisella tavalla.

maanantai 1. elokuuta 2022 teksti Redaktionen

Jotkut haluavat kuvata kansallispuistojen kauniita maisemia. Toiset haluavat ottaa kuvia vedenalaisessa pimeydessä ja hiljaisuudessa, ja kolmannet puolestaan jatkuvasti muuttuvassa ja dynaamisessa kaupunkiympäristössä. 

Digikuvassa 12/22 annamme vinkkejä näihin kaikkiin, olitpa sitten aloittelija tai jo kokenut kuvaaja. 


Pohjoismaiden uusimmat kansallispuistot 

Maailman ensimmäinen kansallispuisto, Yellowstone, perustettiin vuonna 1872. Sen jälkeen ajatus luonnonalueiden suojelun merkityksestä on vähitellen levinnyt ympäri maailmaa. Suojellut alueet ovat myös erinomaisia paikkoja ottaa upeita kuvia.

Jahdatessamme suuria valokuvauselämyksiä unohdamme usein oman lähiympäristömme. Luonnonsuojelualueiden luettelo pitenee Pohjoismaissa, ja se on hyvä uutinen luontokuvaajille. Digikuvan numerossa 12/22 annamme ideoita seuraavaksi matkakohteeksesi. 

Visentti Almindingenissa.

Pohjoismaiden kansallispuistojen määrä kasvaa – listalta löytyy paljon mielenkiintoisia kuvauskohteita. 

© Shutterstock

Syvyyksien salaisuudet 

Ruotsalainen Alex Dawson ottaa upeita kuvia veden alla. Hän on sukeltanut pimeissä luolissa ja kohdannut äkäisiä haita. Vaikka hän on kiertänyt ympäri maailmaa, hän sukeltaa yhä mieluiten Pohjoismaissa, joissa on yllättävän paljon hyviä paikkoja liikkua veden alla. 

Lue hänen haastattelunsa Digikuvan numerosta 12/22:sta ja tutustu upeisiin Pohjoismaissa otettuihin vedenalaisiin kuviin.

Sukeltaja veden valtaamassa kaivoksessa

Tuna-Hästbergin seikkailukaivos on Ruotsissa sijaitseva hylätty rautakaivos, jossa voi sukeltaa. 

© Shutterstock

Arkkitehtuurin kauneutta

Kaupunkiympäristö on muutakin kuin harmaita betonirakennuksia, joista puuttuvat kaikki yksityiskohdat. Myös kaupungissa voi saada upeita, luovia ja teknisesti korkeatasoisia kuvia, jotka ovat hauskoja kuvata ja vaikuttavia katsella. 

Digikuvan numerossa 12/22 kerromme, miten pääset alkuun arkkitehtuurikuvien ottamisessa. Tämä valokuvauksen laji on suhteellisen helppo aloittaa, sillä kohteet pysyvät paikallaan. 

© Shutterstock

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!