Kesä ja aurinko luovat hyvät kontrastit

Kesäisin, kun aurinko paistaa korkealta kohteen yllä, kontrastista tulee voimakas ja varjoja korostava, kuten tässä kuvassa majakasta. 

© Shutterstock

Uusi lehti: Opi kuvaamaan kaikkina valoisina tunteina

Digikuvan numerossa 10/2022 perehdymme kuvien ottamiseen kaikkina päivän valoisina tunteina. Kerromme, miten valo muuttuu päivän mittaan ja millaisia menetelmiä kannattaa käyttää, jotta saat varmasti upeita kuvia.

maanantai 20. kesäkuuta 2022 teksti Redaktionen

Valokuvaajat tietävät yleensä sekä kultaisen että sinisen hetken, mutta upeita maisemakuvia voi ottaa vuorokauden muinakin aikoina. 

Digikuvan numerossa 10/2022:ssa perehdymme kuvien ottamiseen kaikkina päivän valoisina tunteina. Opit muun muassa, mitä tekniikoita tarvitset saadaksesi parhaat valokuvat kuvausretkeltä mukaan kotiin.

Voit myös lukea, miten saat enemmän irti päivänvalon terävistä valonsäteistä, kuinka voit käyttää valoa ja varjoa kohteen elävöittämiseen sekä ennen kaikkea miten valo ja värit vangitaan käsivaralta. 


maisemakuva auringonlaskusta

Kun aurinko laskee horisontin taakse, voit saada kauniita maisemakuvia, joissa kirkkaat kohdat ovat lämpimän kullertavia ja varjoisat viileän sinisiä. 

Photoshop-velhon rajaton mielikuvitus

Katrina Yu rakastaa mielikuvituksellisten fantasiamaailmojen toteuttamista kuvina. Kaukolaukaisimen ansiosta Katrina on usein itse aiheena kuvissaan, ja kuvankäsittelytaidoillaan hän pystyy helposti yhdistämään yli 50 tasoa yhdeksi kuvaksi. 

Lue filippiiniläisen, itseoppineen valokuvaajan haastattelu ja tutustu valokuvaushankkeeseen, joka sai valokuvauksen harrastajat ympäri maailmaa innostumaan. 

Katrina Yu loihtii upeita kuvia

Oheinen kuva on pieniä projektoreita lapsille valmistavan Cinemoodin tilaama työ. Kuvassa oleva poika on Yun pikkuveli. 

© Katrina Yu

Yli sieltä missä aita on matalin

Hyvien kuvien ottamisen ei tarvitse olla kovin työlästä. Valokuvaamista voi helpottaa käyttämällä silloin tällöin oikopolkuja. 

Digikuvan numerossa 10/2022 esittelemme useita hyviä ideoita, jotka helpottavat kameran käyttöä. Keinoihin kuuluvat muun muassa räätälöidyt ohjelmat, kuvankäsittely tien päällä ja sovellukset, jotka tarjoavat useita upeita ominaisuuksia. 

yli sieltä missä aita on matalin

Vaivannäkö toki palkitaan erikseen, mutta joskus aikaa on vähän ja mahdollisuudet rajalliset. Onneksi voit hyödyntää oikoteitä silloin tällöin – ja saada silti hyviä kuvia. 

Muuta Digikuvan numerossa 10/2022

  • Kysymyspalsta vastaa panoraamakuvia ja bulb-aikavalotusta koskeviin kysymyksiin.
  • Testi: Valokuvausreppuja kevyille varusteille
  • Arvostelut: Insta360 ONE RS Twin Edition, Oneplus 10 Pro, Tamron 11-20 mm F2.8 Di III-A RXD ja muita
  • Lukijakuvat: Valitsemme ja kommentoimme parhaita lukijoidemme lähettämiä kuvia.
  • Uutuuksia: Näin polttoväli vaikuttaa kuviin
  • Etunurkka: Ilmainen e-kirja kaikille tilaajille – Näin otat parempia kuvia.
  • Vuoden lukijaprojekti 2022 – 6. ehdokas 

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!