Digikuva perustettiin 20 vuotta sitten, ja se ilmestyy edelleen.

© Shutterstock

NYT JUHLITAAN: Digikuva täyttää 20 vuotta

Kun Digikuvan ensimmäinen numero julkaistiin vuonna 2003, harva uskoi, että olisimme olemassa vielä 20 vuoden kuluttua. 20 vuodessa moni asia ehtinyt muuttumaan, mutta me olemme edelleen täällä.

torstai 20. huhtikuuta 2023 teksti N. Knudsen

George Bush ja USA saavat vihdoin Saddam Husseinin kiinni, Jugoslavian liittovaltio saa uudeksi nimekseen Serbia ja Montenegro, ja ensimmäinen Digikuva-lehti julkaistaan.

Digikuva ilmestyy edelleen, mutta uskomattoman paljon on tapahtunut sen jälkeen, kun ensimmäinen numero ilmestyi 16. huhtikuuta 2003. Aluksi lehti ilmestyi vain Tanskassa, Ruotsissa ja Norjassa, mutta pian myös Suomi sai oman versionsa.349 

Lehdestä on ilmestynyt monta erilaista numeroa. Kun numero 1 ilmestyi, siitä julkaistiin arvio tanskalaisessa Politiken-sanomalehdessä, joka toisaalta kehui ensimmäistä numeroa, mutta esitti samalla epäilyksensä aiheiden riittävyydestä. Tähän asti ilmestyneet 349 lehteä kuitenkin osoittavat, että aiheita on ollut riittämiin.

Levy vanheni ja sen tilalle tuli Etunurkka

Digitaalinen lisäsisältö on aina ollut suuri osa Digikuvan DNA:ta. Ensimmäisten 12 vuoden aikana lehden jokaisen numeron mukana seurasi CD-levy, jolta lukijat voivat katsella testatuilla kameroilla otettuja kuvia, asentaa ohjelmia ja saada ohjeita. 

Vuonna 2015 CD-levy oli jo nopeasti vanhentumassa. Suuri osa tietokoneista myytiin ilman CD-asemaa, ja se sai meidät kehittämään Etunurkan. Etunurkasta löydät videoita, e-kirjoja, taskuoppaita ja paljon muuta, ja 75 % tilaajistamme käyttääkin Etunurkkaa.

Lukijoiden kanssa matkalla

Olemme järjestäneet useita mielenkiintoisia lukijamatkoja, joilla olemme kuvanneet upeita kohteita. Matkakohteina ovat olleet muun muassa Yhdysvallat, Galapagossaaret, Huippuvuoret, Grönlanti ja Egypti.

Kiitos ja hyvästi

Kaikki valokuvausmaailman tekijät eivät kestäneet näitä 20 vuotta.

Kodak oli filmikuvauksen jättiläinen vuodesta 1892 aina 1990-luvulle asti, mutta vaikka se oli edelläkävijä joidenkin digikameroiden kehitystyössä, kehitys oli liian nopeaa. Vuonna 2012 yritys meni konkurssiin ja luopui kaikista digitaali- ja videokameroista.

Kodak on palannut, mutta se keskittyy vain filmiin ja tulosteisiin.

20 vuodessa on siis tapahtunut erittäin paljon. Jos haluat nähdä, miltä lehti näyttää nyt, voit lukea erilaisista tarjouksistamme täällä

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!