Kuva miehestä, joka saa stadionilla suosionosoitukset siivouksesta.

Kinnunen teki tämän kuvan PAM-ammattiliitolle. Sen tehtävänä oli viestiä, että liitto puolustaa palvelualojen työntekijäin etua.

© Onni Wiljami Kinnunen

Tapaa Pohjoismaiden hauskin mainosvalokuvaaja

Kuusi vuotta sitten Pepsi löysi Onni Wiljami Kinnusen, jonka ura lähti tämän jälkeen nousuun. Nykyään tämän eri kuvauskilpailuissa menestyneen kuvaajan asiakkaita ovat Suomen suurimpien mainostoimistojen lisäksi monet ulkomaiset toimistot.

torstai 19. huhtikuuta 2018

Oululainen mainosvalokuvaaja Onni Wiljami Kinnunen hyppii studiossaan kameransa takana kuin sätkynukke suu auki ja silmät ammollaan samalla käsillään sinne tänne viuhtoen. 

Hulluttelun tartuttaminen malliin on ratkaisevan tärkeää, jotta Kinnusen projektit onnistuisivat. Hänen mainoskuvansa tunnetaan huumoristaan.

Hän etsii ilmoituksillaan malleja, jotka voivat olla vaikkapa paikallisen teatterin näyttelijöitä, mallin urasta haaveilevia tai vain uteliaita paikallisia. 

36-vuotias mainoskuvaaja ja digitaalinen kuvataiteilija on Digikuvan tämänkertainen haastateltava.

Kuvassa ylipainoinen mies ja barbienukke

Tämän kuvan Kinnunen otti oululaiselle Qstock-festivaalille. Mallina on paikallisen teatterin näyttelijä. 

© Onni Wiljami Kinnunen

Kuvien yhdistelyä Photoshopilla

Kinnunen oli saanut ratkaistua visaisen pulman juuri sinä päivänä, jona otimme häneen yhteyttä. Lämpömittari laski tuona päivänä Limingassa peräti 22 astetta pakkasen puolelle.

"JAsiakkaani tarvitsi kuvan pyöräilyjoukkueesta Ranskan ympäriajon maisemissa – eli kesäsäätä ja mutkaisia vuoristoteitä – ensi kesänä julkaistavaan mainokseen", kuvaaja muistelee.

Hän kävi läpi tietokoneensa kuva-arkistoa ja löysi näppäyksiä norjalaisista lumihuippuisista vuorista sekä skotlantilaisista mutkaisista laaksoteistä. Niistä sai yhdessä kelvollista ranskalaista alppimaisemaa.

Hän kuvasi sitten mallit pyörän satulassa studiossa ja yhdisti lopuksi kuvat Photoshopissa.

"Se vaati työtä ja vaivaa, mutta niin käy joka talvi. Kesäisin tilanne on päinvastainen, sillä silloin tilataan lumihankea vaativia töitä”, hän hymähtää.

Kuva sinfoniaorkesterista heinäpellolla

Sinfoniaorkesterista soittaa heinäpellolla, jossa tuuli puhaltaa nuotit tiehensä. Tällä kuvalla Kinnunen voitti Vuoden eurooppalaisen ammattivalokuvaajan tiittelin. 

© Onni Wiljami Kinnunen

Euroopan parhaaksi valittu ammattikuvaaja

Suhteellisen nuoresta iästään huolimatta Kinnunen on voittanut lukuisia palkintoja, ja maaliskuun loppupuolella hän sai taas yhden sulan hattuunsa.

Hän voitti Vuoden ammattivalokuvaajan tiittelin ja myös mainoskuvien sarjan European Professional Photographer of the Year -kilapilussa yläpuolella näkyvällä kuvallaan.

Lue hullunhauskojen ja taidokkaiden kuvien taustatarinat Digikuvan numerosta 7/2018, joka on kauppojen hyllyillä juuri nyt.

Tilaa Digikuva, niin voit lukea haastattelun mobiililaitteilla Wype-sovelluksen kautta. Tutustu tarjouksiin täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!