Sukeltava ryhävalas on kymmenen unelmakuvauskohteemme listalla.

© Shutterstock

Uudessa numerossa on suuri kameraopas ja vinkit auringonlaskukuviin

Digikuvan uusimmassa numerossa on haastatteluusa armoitettu villieläinkuvaaja Nick Nichols. Saat myös muun muassa kamerasuosituksemme.

torstai 20. kesäkuuta 2019 teksti Jeppe Vestergaard Jensen

Auringonlaskukuvia

Digikuvan numerossa 10/2019 kerromme, mitä, missä, milloin ja miten kannattaa valokuvata, kun aurinko on laskussa. 

Tiesitkö esim. sitä, että tunti ennen auringonlaskua on oikea hetki ottaa kaupunkikuvat? 

Valo on mukavan lämmintä, ja aurinko on vielä melko ylhäällä valaisten katuja.

kaupunki auringonlasku

Lämpimät sävyt sopivat myös kaupunkimiljööseen.

© Shutterstock

Uhanalainen valokuvaaja

Suuressa haastattelussa on tällä kertaa mestarikuvaaja Michael "Nick" Nichols, yksi legendaarisimmista National Geographic -kuvaajista.

Hän on työskennellyt kovasti tämän kunnian eteen ja on ollut menettää henkensä useita kertoja metsästäessään huippuhyviä ja harvinaisia kuvia.

Lue muun muassa siitä, miten hän yhtäkkiä seisoi kasvotusten villin tiikerin kanssa, jonka pentuja hänen oli määrä kuvata.

sigma_sd_quattro.jpeg

Katso, sopisiko tämä Sigma-kamera sinun tarpeisiisi.

© Sigma

Suuri kameraopas

Jos mietit sitä, mikä kameravalmistaja vastaa tasoasi ja kuvaustemperamenttiasi, lue oppaamme, niin sen avulla saat tehtyä ostopäätöksen. 

Löysimme kolme mielestämme parasta kameraa jokaiselta valmistajalta: Aloittelijamalli, harrastajamalli ja ammattilaismalli.

Katso, miksi valitsimme D3500-mallin aloittelijalle, joka pitää eniten Nikonista, ja mitä kameraa suosittelemme ammattikuvaajalle, jonka merkki on Canon. 

F1 Ferrari Monza

Lue myös, miksi haluaisimme ottaa kuvan punaisesta Ferrarista Italian Monzassa. Kerromme samalla, miten saadaan samanlainen kuva menemättä paikan päälle Formula 1 -kisaan.

© Shutterstock

Digikuvan numerossa 10/2019 lisäksi:

  • 10 unelmakuvaa. Teimme listan kymmenestä valokuvasta, joiden toivoisimme olevan ottamiamme. Kuvattavaa löytyy eri puolilta maailmaa mutta myös aivan lähialueiltamme.
  • Tuotearviot: Fujifilm X-T30, Sonyn FE 135 mm F1.8 GM -objektiivi sekä Samsung Galaxy S10+, josta meillä on paljon hyvää sanottavaa.
  • Viisi kurssia, joiden avulla opetellaan kuyvankäsittelyä. Yhtenä aiheena on valokuvien tulostaminen.
  • Vastauksia lukijoiden kysymyksiin Kerromme, miten kuvataan näyttämövalossa, miten selvitetään, onko kuvakennolla pölyä ja montako kuvaa tarvitaan yhteen hyvään HDR-kuvaan.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!