Timelapse-kuva vie päivästä yöhön.

Uusi Digikuva opastaa mm. timelapsen teossa.

© Shutterstock

Uusi Digikuva: tehokkaita lomakuvia, timelapse-vinkkejä ja haastateltavana kuuluisa hääkuvaaja

Digikuvan uusimmassa numerossa opetellaan timelapse-tekniikkaa sekä valmistaudutaan ottamaan erilaisia lomakuvia. Muka ovat tietysti myös mm. tuotearviot, testit ja uutiset.

maanantai 27. toukokuuta 2019 teksti Jeppe Vestergaard Jensen

Jos haluat kokeilla timelapse-kuvausta tai kehittyä siinä, kannattaa lukea Digikuvan uusin numero.

Olemme koonneet 10 vinkkiä timelapsen terkoon. Suosittelemme sovellusta, josta on apua sopivien intervallien löytämisessä, sekä kerromme, kuinka saat kamerasi ja Photoshopin tekemään raskaimman työn puolestasi.

> Lue tästä, kuinka päästään alkuun timelapse-videon teossa.

Suuri hääkuvaaja Brenizer

Uusimmassa numerossamme on haastateltavana hääkuvaaja Ryan Brenizer. Hän työskentelee yhdessä vaimonsa kanssa, jolla on sama ammatti. Tässä lienee maailman kuumin hääkuvaajapari.

Monet heidän asiakkaistaan odottavat heiltä jopa tuhatta erinomaista valokuvaa upeista ja kalliista häistään.

Ryan Brenizer on maailman ainoa hääkuvaaja, joka on kehittänyt omaa nimeään kantavan kuvaustekniikan. Siinä muun muassa yhdistetään useita osakuvia yhdeksi suureksi kokonaisuudeksi. Lue lisää uusimmasta Digikuvasta.

Tutustu Brenizer-tekniikkaan Etunurkassa.

Suuressa testissä peilittömät kamerat

Pyysimme Canonilta, Nikonilta, Panasonicilta ja Sonylta niiden parhaat kinokoon peilittömät järjestelmäkamerat testiämme varten. Testasimme ne tarkasti ja yksitellen löytääksemme voittajan.

Tässä numerossa testattavat kamerat ovat Canon EOS R ja EOS RP,  Nikon Z 6 ja Z 7, Panasonic Lumix DC-S1 ja DC-S1R sekä Sony A7 III ja A7R III.

Ota selvää, mikä kamera on laadukkain ja samalla myös huomattavan edullinen.

> Lue täältä, miksi kannattaa valita peilitön järjestelmäkamera.

Nikon Z 7
© Nikon

Voittiko Nikonin peilitön kinokoon Z 7 -järkkäri suuren testimme? 

Lomakuvia, joissa on särmää

Tuttu tunne: palaat kesälomamatkalta ja huomaat ottaneesi enemmän tai vähemmän samanlaisen valokuvan Eiffelin tornista taikka uimarannalta kuin lukemattomat muut turistit.

Jotta lomakuvistasi tulisi tänä kesänä hieman originellimpiä, olemme koonneet joukon vinkkejä, joiden avulla voit erottautua massasta.

Neuvomme, kuinka lähestyä suurenmoista maisemaa, avaraa toriaukiota ja historiallista rakennusta.

> Mitkä olisivat sopivimmat kuvauslaitteet lomamatkalle? Vastaus löytyy täältä.

Dirk van Geel Potsdamer Platz
© Dirk van Geel

Valokuvaaja Dirk Van Geel on kuvannut Berliinin Postdamer Platzia sinisen hetken aikaan.

Tässä numerossa lisäksi

  • Katso, kuinka kaksi kekseliästä valokuvaajaa tekee historian tärkeimmistä valokuvista toisinnot erilaisten pikkuhahmojen avulla.
  • Opi kuvanmuokkausta Lightroomilla neljän kurssin verran. Viidennessä kurssissa näytämme, miten kuvaan luodaan dramatiikkaa Adobe Elementsillä
  • Lisäksi arvioitavanamme on lentokoneystävällinen kameralaukku, Canon Pixma TS705 -kuvatulostin sekä Sigman 56 mm:n objektiivi, joka käy Sonyn APS-C-kameroihin.
  • Lisäksi vastaukset lukijoiden esittämiin kysymyksiin. Voi olla, että sinulla on myös epäilyksiä siitä, mihin tarvitaan sovitinta tai miksi automaattitarkennus ei aina osu oikeaan.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!