Valokuvaaja kamera kädessään

Saimme Sonyn uuden A7 IV -järjestelmäkameran käsiimme ensimmäisten joukossa.

© Digikuva

Uusi lehti: Erinomaisella automaattitarkennuksella varustettu Sonyn uusi kamera on oikea tehopakkaus

Digikuva 18/2021 sisältää kattavan arvion odotetusta Sony A7 IV -järjestelmäkamerasta. Voimme jo paljastaa, että kamera ei petä odotuksia. Lisäksi haastattelimme useita taitavia valokuvaajia, jotka ovat ennenkin näkyneet lehtemme sivuilla. Lue, miten he ovat selviytyneet pandemiasta.

torstai 18. marraskuuta 2021 teksti Redaktionen

Sony on kehittänyt neljän vuoden ajan seuraajaa suositulle kinokoon A7 III -kameralle. Saimme uuden A7 IV -järjestelmäkameran käsiimme ensimmäisten joukossa.

Sony A7 IV:n kehittäminen on kestänyt todella pitkään, ja odotuksemme ovat erittäin korkealla. 

Sen lisäksi, että kamerassa on suurempi 32,7 megapikselin kenno kuin 24,0 megapikselin edeltäjässään, Sony on lisännyt kameraan enemmän hienouksia kuin uskalsimme kuvitellakaan.

Voit lukea Sony A7 IV:n koko arvostelun Digikuvan numerosta 18/2021.

Varusteoppaaseen on koottu satoja arvioitamme valokuvausvälineistä. Se tarjoaa nopean yleiskuvan seuraavan valokuvaushankintasi pohjaksi.

Sony A7 IV

Seurantatarkennusta on parannettu, ja se on samantyyppinen kuin A1-mallissa. Sekä eläinten että ihmisten silmätarkennuksen lisäksi mukana on myös A1-mallin vaikuttava lintujen silmätarkennus. 

© Sony

Mitä he tekevät nyt? Ja miten he ovat selvinneet pandemiasta? 

Olemme haastatelleet vuoden aikana monia taitavia valokuvaajia. Kysymme heiltä Digikuvan numerossa 18/2021, miten he ovat selvinneet pandemiasta ja millaisia kuvia heiltä voi odottaa jatkossa. 

Jotkut ovat kääntäneet hullun vuoden edukseen, ja yksi maailman parhaista makrokuvaajista on innostunut kristalleista ja palavista kukista.

Digikuvan numerossa 18/2021 kerromme lyhyesti, mitä maailman parhaisiin kuuluville valokuvaajille kuuluu ja mitä heiltä voi jatkossa odottaa. 

Tässä Don Komarechka on kuvannut kirvojen ympäröimän leppäkertun. Kuva on otettu ultraviolettivalossa.

Haastattelimme aiemmin tänä vuonna Don Komarechkaa, ja hänen vaikuttavassa makrokuvaamossaan on edelleen kiirettä pandemiasta huolimatta. 

Hänen kauan odotettu Macro Photography: The Universe at our Feet -kirjansa on viimein julkaistu, ja se on jo myyntimenestys maailmankuulussa B&H Photo -valokuvaliikkeessä.

© Don Komarechka

Näin tulostetaan valokuvaustarvikkeita 3D-tulostimella

3D-tulostimien avulla voi tulostaa lähes mitä tahansa. Internetistä löytyy tuhansia upeita kameravarusteita.

Vaikka 3D-tulostus sai läpimurtonsa jo 1980-luvulla, se on vasta viime vuosina valloittanut alaa valokuvaharrastajien keskuudessa. 

3D-tulostimet ovat ajan myötä tulleet paljon halvemmiksi, ja uusia malleja on suunniteltu erityisesti yksityiskäyttöön. 

Tämän ovat huomanneet myös leikkisät valokuvaajat, jotka rakastavat ainutkertaisia kuvausvälineitä.

Pidike objektiivisuojukselle

Yksi tulostamistamme tarvikkeista on objektiivisuojuksen pidike. Se on pieni ja kätevä varuste, jonka ansiosta objektiivin suojus ei koskaan katoa. 

© Digikuva

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!